Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔυστυχώς αυτήν τη φορά το τροχαίο στην 25ης Μαρτίου ήταν θανατηφόρο

Δυστυχώς αυτήν τη φορά το τροχαίο στην 25ης Μαρτίου ήταν θανατηφόρο

Χθες το βράδυ έγινε ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα στην οδό 25ης Μαρτίου στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου. Αυτήν τη φορά έγινε στη συμβολή με την οδό Νυμφαίου και δυστυχώς ήταν θανατηφόρο.

Ένας 52χρονος μοτοσικλετιστής συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο 52χρονος υπηρετούσε στην Αστυνομία και ήταν εκτός υπηρεσίας.

Αλλεπάλληλες παρεμβάσεις έχουν γίνει από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου για την οδό 25ης Μαρτίου γιατί γίνονται συνεχώς τροχαία ατυχήματα στις διασταυρώσεις με τις μεγάλες κάθετες οδούς.

Αλλεπάλληλες υποσχέσεις έχει δώσει η διοίκηση του δήμου πως θα γίνουν εργασίες και θα κατασκευαστούν κόμβοι προκειμένου να σταματήσουν τα τροχαία ατυχήματα. Δυστυχώς δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση μέχρι τώρα και δυστυχώς χθες είδαμε θανατηφόρο ατύχημα.

Τα τελευταία χρόνια η κίνηση στην οδό 25ης Μαρτίου έχει αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού αλλά και εξαιτίας της μεγάλης επαγγελματικής δραστηριότητας, κυρίως καταστημάτων εστίασης, που αναπτύχθηκε στην οδό Τρίτση, την παράλληλη της περιφερειακής οδού.

Κατά καιρούς υπήρξε προσπάθεια να χρεωθούν τα τροχαία ατυχήματα στην κακή οδηγική παιδεία. Ένας παράγοντας είναι αυτός, αλλά αυτός από μόνος του δεν εξηγεί γιατί δεν γίνονται παρόμοια ατυχήματα στις άλλες μεγάλες αρτηρίες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου όπως η Μαιάνδρου, η Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Καραολή Δημητρίου, η Ανδρέα Παπανδρέου, η Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το γεγονός ότι τόσο σοβαρά τροχαία συμβαίνουν μόνο στη συγκεκριμένη οδό σημαίνει πως συμβαίνει κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται μόνο η κακή οδηγική παιδεία.

Αλλά ακόμα και αν ευθυνόταν μόνο η κακή οδηγική παιδεία για τα τροχαία ατυχήματα, ποιος φταίει γι’ αυτήν; Δεν φταίνε και εκείνοι τους οποίους κατήγγειλε ο Στάθης Καϊτετζίδης ότι έσβηναν πρόστιμα για παράνομο παρκάρισμα; Δεν συνέβαλε κι αυτό στην αντίληψη ορισμένων κακών οδηγών πως όλα γίνονται κι όλα διαγράφονται; Αυτό το τελευταίο αναφέρεται για να μην κατρακυλήσει η όλη συζήτηση για το χθεσινό θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στις ευθύνες των οδηγών.

Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να ξεκινήσει η κατασκευή των κόμβων στις διασταυρώσεις της οδού 25ης Μαρτίου με τις μεγάλες κάθετες. Όλα τα υπόλοιπα είναι τζάμπα κουβέντες για να πάει το πρόβλημα πιο πέρα.

Κιμ. Ο.

Δήλωση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη για το θανατηφόρο τροχαίο στην οδό 25ης Μαρτίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ