Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ τραγέλαφος εμφανίστηκε στους εορτασμούς του "ΟΧΙ"

Ο τραγέλαφος εμφανίστηκε στους εορτασμούς του “ΟΧΙ”

 

Πέρασε και η χθεσινή εορταστική ημέρα για τον Δήμο μας. Μία ημέρα που είναι αφιερωμένη στους προγόνους μας, οι οποίοι έδωσαν και την ζωή τους για να βρισκόμαστε στη ζωή. Σε όλη την επικράτεια, γίνονται εκδηλώσεις με κάθε επισημότητα, με προσοχή σε όλα τα διαδικαστικά, για να αποδώσουν τις ανάλογες τιμές σε αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν (και με τους εξωτερικούς και με τους εσωτερικούς εχθρούς).

Έξω από το Δημαρχείο, τι έγινε;

  • Ακούσαμε ομιλία για το έπος του ’40 από καθηγήτρια οικιακής οικονομίας. Δεν κρίνω την συγκεκριμένη καθηγήτρια, γιατί έκανε φιλότιμη προσπάθεια, αλλά μόλις άκουσα την προσφώνηση, μου γεννήθηκε η απορία «σε όλο τον Δήμο, δεν υπήρχε κάποιος καθηγητής Ιστορίας για να ασχοληθεί με το θέμα; Τους ήταν αγγαρεία;»
  • Δεν κατέθεσε στεφάνι ο δήμαρχος. Θα πρέπει την κατάθεση να την κάνει αντικαταστάτης; Ήταν αδιάφορο για τον δήμαρχο να τιμήσει τους νεκρούς ή παρακολουθήσαμε ένα προεκλογικό παιχνίδι για να ικανοποιηθούν κάποιοι;
  • Ο κάθε ένας που πήγαινε να καταθέσει στεφάνι αντιδρούσε όπως ήθελε, αφού κέρδιζαν το μισό λεπτό δημοσιότητας. Δεν είναι η στιγμή αφιερωμένη σε εσάς, αλλά στους προγόνους μας.
  • Έπαιξε μουσική από κασέτα. Αυτή είναι η τιμή στους ανθρώπους που έπρεπε να τιμηθούν χθες;

Πάμε και στην παρέλαση. Τι έγινε εκεί;

  • Είδαμε μία εξέδρα των επισήμων, που παραλίγο να καταρρεύσει από τον συνωστισμό. Άντε, βάζετε εξέδρα, γιατί θεωρείται τον εαυτό σας πιο σημαντικό από τους πολίτες σας, υπήρχε πλάνο και έλεγχος για το ποιοι θα ανέβουν; Ο κάθε «πικραμένος» και «περαστικός» ανέβαινε, σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Ακόμα και μη θεσμικές παρουσίες! Γιατί πρέπει να «θυσιάζετε» τον σεβασμό που πρέπει να δείξετε, για τον εαυτό σας επειδή έρχονται εκλογές; Εκτός από την προσβολή αυτή, αυτό που έγινε εγείρει και θέματα ασφαλείας για εσάς (τόσο του κορονοϊού που είναι σε έξαρση, όσο και για πιθανή κατάρρευση της εξέδρας). Δεν μπορεί να ανεβαίνει ο καθένας!
  • Είδαμε κάποιους ανθρώπους να παίζουν τα εμβατήρια και τις μελωδίες που συμπληρώνουν τις παρελάσεις. Φιλότιμη και καλή προσπάθεια από μέρους τους. Εδώ θα πρέπει όμως να αναφερθεί η διάλυση της Φιλαρμονικής. Δεν νοείται εθνική επέτειος σε οποιονδήποτε Δήμου, να μην έχει την Φιλαρμονική του, για να τιμήσει και τους νεκρούς και τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν στην παρέλαση. Δεν είναι το ίδιο χωρίς αυτούς τους ανθρώπους. Δεν νοείται από εγωισμούς ή από κακή διαχείριση των ανθρώπων, να μην υπάρχει Φιλαρμονική στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της βόρειας Ελλάδας.

Η Δημοτική Αρχή, μπορεί να μην έχει στο μυαλό της, τη σημαντικότητα των δύο επίσημων εθνικών εορτών. Μπορεί να μην θέλει να τιμήσει τους νεκρούς (και τους μαθητές) όπως τους αρμόζει. Μπορεί να θέλει ο κάθε ένας να κάνει τον προεκλογικό του αγώνα. Μπορεί να θέλει να επαναφέρει τα ραδιόφωνα στην επικαιρότητα. Μπορεί να αισθάνεται και να πράττει όπως θέλει. Είναι δικαίωμα τους, υπάρχει η ελευθερία των επιλογών στο πολίτευμα που έχουμε και κρινόμαστε όλοι για αυτό.

Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα, να γίνεται ρεζίλι ο Δήμος μας και να σχολιάζεται αρνητικά για όλα όσα αναφέρθηκαν.

Υγ: Μην νομίζει κανείς, πως ακόμα και αυτά τα δεδομένα, δεν παίζουν τον ρόλο τους στην ευρύτερη πολιτική. Όταν ο κρατικός μηχανισμός βλέπει την διάλυση και το πώς λειτουργούν οι θεσμικοί δημοτικοί παράγοντες στα προβλήματα και στα οποιαδήποτε θέματα (ακόμα και τις εκδηλώσεις τιμής, στις εθνικές εορτές), πράττει αναλόγως. Γιατί να σε πάρει στα σοβαρά, στις διεκδικήσεις που μπορείς να έχεις;

Τσιότσος Αθανάσιος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ