Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣχολή γυρίσματος της μπιφτέκας…

Σχολή γυρίσματος της μπιφτέκας…

Ο μπιφτέκιας, ο καθηγητής στην πανεπιστημιακή έδρα του γυρίσματος της μπιφτέκας, ιδρύει διαδικτυακή σχολή στην οποία θα συζητούν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες όσον αφορά το γύρισμα της μπιφτέκας και θα δίνει λύσεις ανάλογα με τα συστατικά της μπιφτέκας, αν δηλαδή το κρέας είναι χοιρινό, μοσχαρίσιο, ανάμεικτο, πουλερικών, με αυγό ή όχι, με ψίχα ψωμιού ή όχι, με μπαχαρικά και με ποια συγκεκριμένα.

Ο διδάκτορας του γυρίσματος της μπιφτέκας αποφάσισε να δώσει τα φώτα του σε όσους θέλουν να γυρίσουν κι εκείνοι τη μπιφτέκα σε επιστημονική βάση με επιστημονικές συμβουλές και πρόγραμμα σπουδών, γιατί οι φιλικές οδηγίες που έδωσε μέχρι τώρα για το γύρισμα της μπιφτέκας απέτυχαν παταγωδώς μιας και οι υπόλοιποι εύκολα ή δύσκολα πήραν χαμπάρι πως θα γίνουν ρεζίλι.

Δεν είναι περίεργο που ο καθηγητής στην έδρα του γυρίσματος της μπιφτέκας θέλει να βάλει κι άλλους να γυρίσουν την μπιφτέκα. Ο μύθος του Αισώπου για την αλεπού με την κομμένη ουρά είναι διαχρονικός. Όπως η αλεπού με την κομμένη ουρά προσπάθησε να πείσει τις υπόλοιπες αλεπούδες πως θα είναι πιο όμορφες με κομμένη ουρά, έτσι και αυτός, που γύρισε τη μπιφτέκα, προσπαθεί να πείσει όσους περισσότερους μπορεί πως δεν είναι ρεζιλίκι να γυρίσεις την μπιφτέκα.

Είναι πρόβλημα το να είσαι ο μόνος που γύρισες την μπιφτέκα γιατί τότε είσαι δακτυλοδεικτούμενος. Όσο περισσότεροι μπιφτεκάδες μαζεύονται τόσο λιγότερο μένεις ο ίδιος σε πρώτο πλάνο. Είναι λοιπόν πολύ λογικό ο προφέσορας του γυρίσματος της μπιφτέκας να ιδρύει σχολή γυρίσματος της μπιφτέκας όχι τόσο για να στηρίξει αυτόν με τον οποίο πήγε γυρίζοντας την μπιφτέκα, αλλά για να αθωώσει τον εαυτό του για την τόσο απροκάλυπτη κωλοτούμπα.

Η ντροπή ντροπή δεν έχει και χαρά στον που την έχει!!

Κώστας Καρακώστας

Ο σωστός τρόπος γυρίσματος της μπιφτέκας…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ