Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΉταν τυχαία η παρουσία του Γιάννη Καμαρινού στην εκδήλωση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη;

Ήταν τυχαία η παρουσία του Γιάννη Καμαρινού στην εκδήλωση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη;

Ήταν τυχαία η παρουσία του Γιάννη Καμαρινού στη χθεσινή συγκέντρωση της παράταξης του Λευτέρη Αλεξανδρίδη; Για ποιο λόγο ο Γιάννης Καμαρινός έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη, παρά το γεγονός ότι ο κύριος Αλεξανδρίδης διασπάστηκε από την παράταξη Καμαρινού ακολουθώντας αυτόνομη πορεία;

Παραπάνω από μία ερμηνείες μπορούν να δοθούν για τη στάση του Γιάννη Καμαρινού.

Μπορεί ο Γιάννης Καμαρινός να έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη σε ένδειξη πολιτικού πολιτισμού και προκειμένου να στείλει το μήνυμα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης πως ο στόχος είναι η ήττα της διοίκησης Μανδαλιανού και όχι η σύγκρουση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Μπορεί ο Γιάννης Καμαρινός να έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης γιατί υπάρχει δεύτερος γύρος στις δημοτικές εκλογές και εκεί ξεκάθαρα θα πρέπει να υπερισχύσει η αναγκαιότητα να φύγει από τη διοίκηση η παράταξη Μανδαλιανού και όχι να κερδίσει ξανά εξαιτίας αντιθέσεων μεταξύ των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων.

Μπορεί όμως και να υπάρχει μια τρίτη εκδοχή με βάση το σχόλιο του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη περί άνετης επικράτησης της παράταξης του Γιάννη Καμαρινού στις εκλογές του 2023 εφόσον ο Γιάννης Καμαρινός αναιρέσει την απόφαση αποχώρησής του από τα αυτοδιοικητικά και αποφασίσει να θέσει ξανά υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου. Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης ήταν σύμβουλος επικοινωνίας της παράταξης Καμαρινού και σίγουρα δεν κάνει εικασίες στον αέρα. Μπορεί ο Γιάννης Καμαρινός να έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη γιατί θέλει να κρατάει όλες τις πόρτες ανοιχτές.

Εάν ο Γιάννης Καμαρινός επέστρεφε ως υποψήφιος δήμαρχος, θα συσπείρωνε γύρω του πολλούς από αυτούς που εξέφρασαν τη βούληση να κατέλθουν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τις υπάρχουσες μέχρι τώρα παρατάξεις. Είναι πολύ πιθανό να τον ακολουθούσαν και κάποιοι από τους υποψηφίους δημάρχους. Εάν ο Γιάννης Καμαρινός επέστρεφε ως υποψήφιος δήμαρχος, είναι πολύ πιθανό, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη διοίκηση και στην αντιπολίτευση του δήμου, να εκλεγόταν καταβάλλοντας πολύ λιγότερη προσπάθεια από αυτήν που κατέβαλλε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ