Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο συγκριτικό πλεονέκτημα της παράταξης Μανδαλιανού

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της παράταξης Μανδαλιανού

Η παράταξη του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, έχει ένα συντριπτικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Όλα τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού γνωρίζουν πως δεν κάνουν για δήμαρχοι ή δεν μπορούν να παίξουν αυτόν το ρόλο αυτήν τη στιγμή. Τα περισσότερα από τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού γνωρίζουν επίσης ότι για δήμαρχος δεν κάνει ούτε… ο δήμαρχος. Τον αφήνουν όμως, επειδή έτσι τους βολεύει, να ονειρεύεται κοιμισμένος ή ξύπνιος πως είναι ο καλύτερος δήμαρχος και ότι ο μόνος λόγος που δεν είναι ακόμη πρωθυπουργός είναι επειδή δεν το έχει αποφασίσει. Στην παράταξη του δημάρχου γνωρίζουν πως είναι τυφλοί και έχουν επιλέξει το μονόφθαλμο για αρχηγό.

Αντίθετα στην αντιπολίτευση οι ανοιχτομάτηδες δίνουν και παίρνουν. Δεν είναι μόνο οι υποψήφιοι δήμαρχοι που νομίζουν πως μετά από αυτούς υπάρχει το χάος. Είναι και αρκετοί άλλοι που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν κανείς να μην έχει διακρίνει πόσο πολύ κάνουν για δήμαρχοι και να μην τους έχει προτείνει ακόμη. Στην αντιπολίτευση πιστεύουν πάρα πολλοί πως κάνουν για δήμαρχοι και πως είναι ανήκουστο να υπάρχουν κι άλλοι που να πιστεύουν πως είναι ικανότεροι από τους ίδιους.

Στη διοίκηση του δήμου ο μόνος που ονειρεύεται πως είναι ο πιο άξιος για τη θέση του δημάρχου είναι ο ίδιος ο δήμαρχος. Στην αντιπολίτευση αυτό το όνειρο το ζούνε πολλοί. Στη διοίκηση βολεύονται όλοι με τις αντιδημαρχίες και δεν ασχολούνται με τη δημαρχία. Στην αντιπολίτευση εάν αποφάσιζαν όσοι θεωρούν ικανό τον εαυτό τους για δήμαρχο να παραιτηθούν από αυτή τους τη φιλοδοξία και να βολευτούν με κάποια αντιδημαρχία, θα έπρεπε ο δήμος να έχει καμιά τριανταριά αντιδημαρχίες τουλάχιστον για να βολευτούν όλοι.

Κοντολογίς η διοίκηση του δήμου έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα πως τα στελέχη της δεν κουβαλούν τη μωροφιλοδοξία να γίνουν δήμαρχοι στη θέση του δημάρχου. Στην αντιπολίτευση οι κακοί βεζίρηδες που θέλουν να γίνουν δήμαρχοι στη θέση του δημάρχου είναι πολλοί και ο Χάρης Ρώμας στο ρόλο του κακού βεζίρη ωχριά μπροστά τους. Με αυτά και με αυτά η χειρότερη διοίκηση, που έζησε ποτέ ο ενιαίος δήμος Κορδελιού Ευόσμου αλλά και οι πρώην δήμοι Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού, έχει ελπίδες να επανεκλεγεί λόγω… κακών βεζίρηδων!

Β.Τριαντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ