Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΞέρετε άλλο δήμαρχο που να μην ξέρει πώς ονομάζονται οι πλατείες του...

Ξέρετε άλλο δήμαρχο που να μην ξέρει πώς ονομάζονται οι πλατείες του δήμου του;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 19ης Οκτωβρίου 2022, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός ήταν αρνητικός σε πρόταση να ονομαστεί η πλατεία που βρίσκεται πίσω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο «Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού».

Ο δήμαρχος επέμεινε η πλατεία να ονομαστεί «Πλατεία Μικρασιατών Προσφύγων» και προκειμένου να δικαιολογήσει την αρνητική στάση του απέναντι στον Ποντιακό Ελληνισμό είπε πως η πλατεία του Κορδελιού, στην οποία βρίσκεται το άγαλμα της Γενοκτονίας, ονομάζεται «Πλατεία Ποντίων».

Η συγκεκριμένη όμως πλατεία ονομάζεται «Ελευθερίου Βενιζέλου»! Είναι πραγματικά απίστευτο. Δήμαρχος δεν γνωρίζει τα ονόματα των πλατειών του δήμου του. Τα ονόματα των δρόμων σ’ έναν τεράστιο δήμο μπορεί και να διαφεύγουν από κάποιον. Είναι φυσιολογικό. Τα ονόματα όμως των πλατειών; Πόσες πλατείες δηλαδή έχει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου;

Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει άλλος δήμαρχος που να μην γνωρίζει τα ονόματα των πλατειών του δήμου του. Και ακόμα και να υπάρχει, άραγε υπάρχει άλλος δήμαρχος που να βροντοφωνάζει πως δεν γνωρίζει ονόματα πλατειών του δήμου του, όπως έκανε ο κύριος Μανδαλιανός;

Ίσως για να μάθει τα ονόματα των πλατειών του δήμου ο κύριος Μανδαλιανός να χρειάζεται τρεις τέσσερις τετραετίες, όσες χρειάζεται και για να κάνει κάποιο έργο.

Κιμ. Ο.

Αρνητική αντιμετώπιση από το δήμαρχο πρότασης για τον Ποντιακό Ελληνισμό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ