Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαι το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού δεν είναι ευθύνη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Και το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού δεν είναι ευθύνη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Με τη διοίκηση Μανδαλιανού έχουμε εθιστεί στο παιχνίδι του παπά με την τράπουλα. Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς; Με τη διοίκηση Μανδαλιανού έχουμε εθιστεί στο «με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου Γιώργος Σταυρίδης έκανε σχόλιο για την ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών των Γυμνασίων του Κορδελιού λέγοντας πως αυτή δεν είναι ευθύνη του δήμου. Τα ίδια είπε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022.

Επειδή λοιπόν δεν είναι ευθύνη του δήμου, η διοίκηση Μανδαλιανού επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους είπε πως είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας και ξόφλησε! 343 μαθητές στο Κορδελιό μένουν χωρίς ενισχυτική διδασκαλία και ο κύριος Σταυρίδης επικοινώνησε με τη Διεύθυνση και ξόφλησε με το θέμα.

Σε αντίθεση με την ενισχυτική διδασκαλία, η μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού έχει γίνει εμμονή για τη διοίκηση Μανδαλιανού. Μέχρι και τον Μητροπολίτη έμπλεξε σ’ αυτήν την ιστορία. Όμως και το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού δεν είναι ευθύνη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Είναι ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην περίπτωση του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού η διοίκηση Μανδαλιανού δεν λογαριάζει ποιος έχει την ευθύνη. Προσπαθεί να στοιβάξει τους μαθητές του 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου για να λύσει το πρόβλημα στέγασης του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού, που θα έπρεπε να το λύσει η Περιφέρεια και του Υπουργείο Παιδείας.

Στην περίπτωση της ενισχυτικής διδασκαλίας των μαθητών Γυμνασίου του Κορδελιού, η διοίκηση Μανδαλιανού έδειξε τον υπεύθυνο, που είναι το Υπουργείο Παιδείας, και ξόφλησε. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά στην αντιμετώπιση μικρών μαθητών στη βάση εμμονών. Δυστυχώς αυτή είναι η διοίκηση Μανδαλιανού με τη Νέα Πνοή, το Ήθος και το Όραμα και τους πολλούς εκπαιδευτικούς στη σύνθεσή της.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ