Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΝα πάνε στα σπίτια τους οι πολιτικοί που βάζουν πάνω απ’ όλα...

Να πάνε στα σπίτια τους οι πολιτικοί που βάζουν πάνω απ’ όλα τις φιλίες τους

Όσοι πολιτικοί βάζουν πάνω απ’ όλα τις φιλίες τους, τους συγγενείς τους, τις οικογένειες και τα παιδιά τους πρέπει επειγόντως να πάρουν δρόμο από την πολιτική και να πάνε στα σπίτια τους.

Πολιτικοί που ευθαρσώς δηλώνουν πως βάζουν τις φιλίες τους πάνω απ’ όλα, πάνω, δηλαδή, από το συμφέρον των πολιτών, πάνω από το συμφέρον της πολιτείας, πάνω από το κοινό καλό, είναι άκρως επικίνδυνοι και πρέπει να πάνε στα σπίτια τους.

Γίνεται πολιτικός να δηλώνει πως πάνω απ’ όλα βάζει τις φιλίες του; Και αν οι φίλοι του αποφάσισαν να προχωρήσουν προς τον γκρεμό; Θα τους ακολουθήσει στον γκρεμό; Και αν οι φίλοι του αποφάσισαν να οδηγήσουν κόσμο στον γκρεμό; Θα τους ακολουθήσει σ’ αυτήν την ενέργεια; Και αν οι φίλοι του αποφάσισαν να διαφθαρούν; Θα τους ακολουθήσει στη διαφθορά για να μην προδώσει τη φιλία του;

Ορισμένοι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν με αυτά που λένε και αυτά που γράφουν. Είναι καλύτερο και για την πολιτική και για τους ίδιους να μην ψάξουν σε ποια παράταξη θα πάνε. Να πάνε στα σπίτια τους και στους φίλους τους.

Οι πολιτικοί πρέπει να είναι έτοιμοι να έρθουν σε σύγκρουση ακόμα και με το παιδί τους για το συμφέρον των πολιτών. Πολιτικοί που δηλώνουν πως βάζουν πάνω απ’ όλα τους φίλους τους, τους οποίους βλέπουν σαν αδέλφια, πρέπει να τα μαζεύουν από την πολιτική και να του δίνουν.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ