Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Κανένας από όσους φοιτήσαμε στη Νομική του ΑΠΘ δεν αναρωτηθήκαμε πως έπεσε...

«Κανένας από όσους φοιτήσαμε στη Νομική του ΑΠΘ δεν αναρωτηθήκαμε πως έπεσε από το παράθυρο»

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook έκανε η Δροσιά Δημητρίου, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου:

«Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια λειτουργίας. Όταν πέρασα στη Νομική το έτος 1992 ζούσα με την ελπίδα ότι θα έβλεπα ένα κτήριο εφάμιλλο με το κολέγιο από τα Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς που ήταν τότε στη μόδα. Τέλος πάντων αντίκρυσα ένα κτήριο μάλλον πεπαλαιωμένο που γρήγορα όμως το συνήθισα όπως και όλοι οι φοιτητές.

Ανάμεσα στα θέματα στα οποία έπρεπε να συνηθίσουμε ήταν και το γεγονός ότι έπρεπε να συνωστιζόμαστε σε αμφιθέατρα που χωρούσαν 150 άτομα καθιστούς περισσότεροι από 300 – 400 φοιτητές.  Το να κάθεσαι στο πάτωμα ήταν καθημερινή συνήθεια. Το να κάθεσαι στο περβάζι του παραθύρου αυτονόητο και μάλιστα πολλές φορές δύο και τρία άτομα δίπλα δίπλα. Ως αστείο λέγαμε όταν πέσει κάποιος θα παρασύσει σαν ντόμινο καμία δεκαριά.

Σήμερα 30 χρόνια μετά ένας φοιτητής δεν στάθηκε τόσο τυχερός όσο εμείς και έπεσε στο κενό. Κανένας από όσους έχουμε φοιτήσει στη Νομική του ΑΠΘ δεν αναρωτηθήκαμε μα πως στην ευχή μπορεί να πέσεις από το παράθυρο. Γιατί όλοι το έχουμε κάνει, όλοι το έχουμε ζήσει.

Σ’ αυτά τα 30 χρόνια ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν φρόντισε τα ελληνικά πανεπιστήμια να αποκτήσουν κτήρια που δεν προσβάλουν τους φοιτητές ούτε βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η δε τελευταία έριξε όλα τα λεφτά στους μπάτσους, που αν ήθελαν να φανούν χρήσιμοι ας ήταν κάτω από το παράθυρο να σώσουν το παιδί, Που κι εκεί να ήταν το πιθανότερο είναι να του έριχναν και καμία με το γκλοπ.  Ελπίζω ο φοιτητής να γίνει καλά και αυτά τα ΑΡΔακια που κάνουν κάθε μέρα ρεπορτάζ να δουν με τι συνθήκες γίνονται τα μαθήματα και από που βγαίνουν οι επιστήμονες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ