Η χρηματοδότηση του 24ου Δημοτικού Σχολείου δεν είναι παιχνίδι για να παίζει ο κύριος Μανδαλιανός

0
105

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 5ης Οκτωβρίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να σταματήσει τις προσπάθειες να στοιβάξει τους μαθητές του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου, γιατί, εκτός του ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική, το κτήριο χτίστηκε με κονδύλι του ΕΣΠΑ, έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση, η οποία αν αλλάξει θα χαθεί η χρηματοδότηση και θα κληθεί ο δήμος να δώσει πίσω τα χρήματα. Ο κύριος Ναθαναηλίδης τόνισε πως αν απενταχθεί το έργο από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ η εξέλιξη θα βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση Μανδαλιανού και κανέναν άλλο.

Ο κύριος Μανδαλιανός απάντησε πως εάν η επισήμανση του κυρίου Ναθαναηλίδη είναι έμμεση απειλή και έμμεση προειδοποίηση ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, η διοίκησή του είναι έτοιμη να δει τις συνέπειες και να δει τι θα κάνει το Ελληνικό Κράτος.

«Θα έπρεπε όμως να ντρεπόμαστε να λέμε για απεντάξεις και να ρίχνουμε έμμεσες απειλές για κάτι που αφορά ένα κομμάτι του πληθυσμού που αδικείται ασύστολα απ’ την Ελληνική κοινωνία και από οποιαδήποτε κοινωνία. Ένα κομμάτι του πληθυσμού που αφορά τα παιδιά αυτά, όχι μόνο τα παιδιά αυτά που είναι αδικημένα γιατί γεννήθηκαν αδικημένα, αλλά και τους γονείς που παλεύουν μια ολόκληρη ζωή», τόνισε ο κύριος δήμαρχος.

Μίλησε για ντροπή ο ίδιος δήμαρχος ο οποίος πριν λίγο καιρό είπε από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου πως οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου δεν εκτιμούν τα εργαστήρια φυσικής γι’ αυτό μπορούμε να τα καταργήσουμε, μίλησε για ντροπή ο ίδιος δήμαρχος που επί τρία χρόνια δεν έκανε τίποτα προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να ανεγερθεί Ειδικό Σχολείο.

Η διοίκηση Μανδαλιανού στα τρία χρόνια διοίκησης στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν διεκδίκησε χρηματοδοτήσεις γι’ αυτό ελάχιστα χρήματα πήρε από την κεντρική εξουσία. Η διοίκηση Μανδαλιανού είναι η πρώτη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου που προσπαθεί να καταργήσει κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε έναν δήμο που έχει τεράστιο μαθητικό πληθυσμό, σε μια περιοχή που χρειάζεται και άλλα κτήρια. Η διοίκηση Μανδαλιανού είναι η πρώτη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου που με θράσος δηλώνει πως είναι διατεθειμένη να βάλει σε κίνδυνο χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Η διοίκηση Μανδαλιανού, που έφερε χρηματοδοτήσεις με το σταγονόμετρο, δείχνει αποφασιστικότητα στο να χάσει χρηματοδότηση για να ικανοποιήσει την αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική εμμονή του δημάρχου για συστέγαση δύο σχολείων.

Αυτή είναι η διοίκηση Μανδαλιανού, όμως η διοίκηση Μανδαλιανού δεν μπορεί να παίζει με τις χρηματοδοτήσεις και μάλιστα σε τέτοιες εποχές με τόσο μεγάλη οικονομική δυσκολία.

Κιμ. Ο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ