Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛαϊκισμοί της διοίκησης Μανδαλιανού για τη λαϊκή αγορά της οδού Πλάτωνος

Λαϊκισμοί της διοίκησης Μανδαλιανού για τη λαϊκή αγορά της οδού Πλάτωνος

Η διοίκηση Μανδαλιανού, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 5ης Οκτωβρίου 2022, επιδόθηκε σε λαϊκισμούς όσον αφορά τη λαϊκή αγορά της οδού Πλάτωνος στο κέντρο του Ευόσμου. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής που εξέθεσαν τα προβλήματα που τους δημιουργεί η λαϊκή αγορά στα 42 χρόνια λειτουργίας της και ζήτησαν τη μεταφορά της.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε να δίνει το λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων για να πάρουν θέση. Ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης παρενέβη και ζήτησε από τη διοίκηση Μανδαλιανού να γνωστοποιήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διαδικασία μεταφοράς μιας λαϊκής αγοράς καθώς και τη θέση της στο θέμα, ώστε να μπορέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν.

Το λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου και αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο για τη μεταφορά μιας λαϊκής αγοράς, σύμφωνα με το οποίο ο δήμος προτείνει χώρο χωρίς να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα, την οποία έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τίθενται βέβαια προϋποθέσεις, μία εκ των οποίων είναι η σύμφωνη γνώμη της τροχαίας. Ο Γενικός Γραμματέας είπε πως μελετήθηκαν κάποιες εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς, οι οποίες όμως προσέκρουαν σε απαγορεύσεις του νόμου. Αναφέρθηκε επίσης και σε κατοίκους της περιοχής οι οποίοι αντιτίθενται στη μεταφορά της λαϊκής αγοράς γιατί τους εξυπηρετεί. Ο Γενικός Γραμματέας κατέληξε πως η διοίκηση δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση για μεταφορά της λαϊκής αγοράς.

Η διοίκηση Μανδαλιανού ενώ γνώριζε πως θα είναι παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάτοικοι της περιοχής που ζητούν τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος συμφώνησε μαζί τους, ενώ είπε πως έχουν απόλυτο δίκιο και ενώ είπε πως πάρα πολλές φορές εκπρόσωπός τους τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, δεν είχε καμία πρόταση για το θέμα.

Ο δήμαρχος άρχισε να κάνει προσωπικές προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αυτές να έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και χωρίς να έχουν μελετηθεί από αυτές. Ο κύριος Μανδαλιανός έφτασε να προτείνει και το χώρο μπροστά από το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, για να πάρει την απάντηση από τον πρόεδρο πως αυτό δεν γίνεται γιατί υπάρχει η Δομή Υγείας. Η συζήτηση που ακολούθησε με ευθύνη του δημάρχου ήταν κάτι σαν το «μην ειν’ οι κάμποι, μην είναι τα βουνά» κατάλληλα για να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένη πρόταση από τη διοίκηση του δήμου για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς ζήτησαν ο Νίκος Ζυγάς και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος. Ο τρόπος που συζητήθηκε το θέμα χωρίς καμία πρόταση από τη διοίκηση Μανδαλιανού ήταν ένας ξεκάθαρος λαϊκισμός εν όψει των δημοτικών εκλογών, αφού σκοπός της διοίκησης δεν ήταν να λύσει το πρόβλημα αλλά να δείξει στους περίοικους της λαϊκής αγοράς ότι ασχολείται με το πρόβλημά τους.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ