Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί πρέπει να εκλέξουμε κάποιον δημοτικό σύμβουλο Κορδελιού Ευόσμου;

Γιατί πρέπει να εκλέξουμε κάποιον δημοτικό σύμβουλο Κορδελιού Ευόσμου;

Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε κάποιον και να τον εκλέξουμε δημοτικό σύμβουλο Κορδελιού Ευόσμου;

Γιατί έχει μια υπέροχη οικογένεια! Γιατί είναι περήφανος που κατοικεί στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου! Γιατί γνωρίζει κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά καθώς και τη διαχρονική τους μεταμόρφωση! Γιατί συνομιλεί, ακούει και καταγράφει στη μνήμη του τα καθημερινά προβλήματα, τις ιδέες και τις απόψεις των κατοίκων του δήμου. Γιατί είναι αισιόδοξος χαρακτήρας και πιστεύει πως είναι ικανός να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αυτoύ του δήμου με καλή διάθεση και χαμόγελο!

Τα παραπάνω δεν αποκύημα κάποιας καλπάζουσας φαντασίας. Τα γράφει κάποιος από τους πολλούς που ήδη ζητούν την ψήφο μας για να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι Κορδελιού Ευόσμου. Τα γράφει και θυμίζει κάποιον άλλον που, πριν κάμποσα χρόνια, ζητούσε την ψήφο των Σαλονικιών γιατί γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, γιατί είχε γυναίκα και κόρη, γιατί χαιρόταν τα ταβερνάκια και τη λαϊκή μας μουσική, γιατί φρόντιζε τον κήπο του και φύτευε δέντρα, γιατί είχε σκύλο, γιατί έβλεπε τους αγώνες του ΠΑΟΚ και πήγαινε και στο γήπεδο, γιατί δεν αγαπούσε αλλά λάτρευε την κόρη του, γιατί δεν έκοβε το μούσι.

Ανέσυρα από το αρχείο μου έναν φάκελο με παλιά προεκλογικά φυλλάδια υποψηφίων. Το συγκεκριμένο με τον κύριο που έπρεπε να τον ψηφίζει ο κόσμος γιατί δεν έκοβε το μούσι ήταν ένα μνημείο κωμωδίας. Τότε διαβάζαμε και ξαναδιαβάζαμε το συγκεκριμένο φυλλάδιο όπως βλέπουμε και ξαναβλέπουμε την φαρσοκωμωδία «Της κακομοίρας» και δεν μπορούσαμε να το χορτάσουμε. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα έρθει κάποια στιγμή που πάνω κάτω οι περισσότεροι υποψήφιοι θα παρουσίαζαν τον εαυτό τους με αυτόν τον κωμικό τρόπο.

Σ’ έναν δήμο, όπως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, με τα σοβαρά προβλήματα της δυσοσμίας, της ρύπανσης, της έλλειψης σχολικής στέγης, καλούμαστε να ψηφίσουμε κάποιον γιατί καταγράφει τα προβλήματα στη μνήμη του και είναι χαμογελαστός! Ας μας πει τι πίνει για να είναι χαμογελαστός όταν μας πνίγει η δυσοσμία, για να πιούμε κι εμείς και να χαμογελάμε σαν κι αυτόν. Όχι στα ναρκωτικά, ναι στο διάβασμα των κειμένων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Μαστουρώνεις καλύτερα.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ