Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΣεμινάριο με θέμα «Χορικότητα και προσωπική σκηνική παρουσία»

Σεμινάριο με θέμα «Χορικότητα και προσωπική σκηνική παρουσία»

Το Θέατρο Τ διοργανώνει το διήμερο εντατικό σεμινάριο

με την ΑΡΓΥΡΩ ΧΙΩΤΗ

«Χορικότητα και προσωπική σκηνική παρουσία»

26 & 27 Νοεμβρίου 2022

στο 11 Grey Studio: creator’s lab

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής παύσης λόγω πανδημίας, τα σεμινάρια του Θεάτρου Τ επιστρέφουν! Εισηγήτρια του πρώτου σεμιναρίου της σεζόν είναι η σκηνοθέτρια και ηθοποιός Αργυρώ Χιώτη, η οποία θα πραγματοποιήσει μία διήμερη εντατική εκπαίδευση πάνω στη χορικότητα και την προσωπική σκηνική παρουσία.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στη λειτουργία του ηθοποιού ως ελεύθερου δρώντα ερμηνευτή, μέσα σε ένα σύνολο που καθορίζεται από όρους μουσικούς, κινησιολογικούς και αισθητηριακούς.

Εφαρμόζοντας τη σκηνική γλώσσα που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η Αργυρώ Χιώτη πάνω στη χορικότητα, το σεμινάριο θα εστιάσει ως προς τον λόγο σε ένα ποίημα, στη φωνή και την πολυφωνία καθώς και στη σωματικότητα, πάντα σε σχέση με τον χώρο. Θα γίνει μια απόπειρα συντονισμού ενός συνόλου, αποβάλλοντας εκφραστικούς θεατρικούς αυτοματισμούς και ανοίγοντας χώρο για να αναδυθούν προσωπικά θραύσματα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές ή μουσικούς με έντονη επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς και σε ενήλικες που δεν ασχολούνται επαγγελματικά με κάποια τέχνη αλλά επιθυμούν έναν βαθμό σκηνικής έκθεσης. Σκοπός αυτής της σύνθεσης είναι η πρόσμιξη διαφορετικών ικανοτήτων και εμπειριών, για ένα αφηγηματικό θέατρο στο οποίο ο ένας βοηθά τον άλλον να εξερευνήσει και να εξελίξει την προσωπική του έκφραση και σκηνική γλώσσα.

Λίγα λόγια για την Αργυρώ Χιώτη

H Αργυρώ Χιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάζεται στην Ελλάδα και τη Γαλλία ως σκηνοθέτρια και ηθοποιός. Το 2005 συνίδρυσε τη θεατρική ομάδα VASISTAS. Αναζητά σκηνικές φόρμες που στρέφονται προς την ποίηση, με έντονη χορικότητα και σωματικότητα, δημιουργώντας συχνά μουσικές χορογραφίες σε παρόντα χρόνο, με θέμα τον άνθρωπο και τον τρόπο που υπάρχει μέσα σε συγκεκριμένα κοινωνικά πλαίσια. Οι πιο πρόσφατες σκηνοθεσίες της ήταν οι «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη για το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου (2021) και το «Νερό της Κολωνίας» για το Εθνικό Θέατρο (2019-20), ενώ με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έχει παρουσιάσει τα «ΑΙΜΑΤΑ» του Ευθύμη Φιλίππου (2014), τη «Θεία κωμωδία» του Δάντη (2017) και τη μουσική τραγωδία «ΧΑΛΕΠΑΣ» (2022) σε λιμπρέτο The Boy. Η ομάδα VASISTAS έλαβε για την παράσταση “Spectacle” (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2011) την Τιμητική Διάκριση Νέων Δημιουργών 2011 από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Χορού. Η Αργυρώ Χιώτη τιμήθηκε το 2013 με το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή» για το σκηνοθετικό και καλλιτεχνικό της έργο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέρες & ώρες σεμιναρίου:

  • Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, 17:00-22:00
  • Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, 10:00-15:00

Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: 11 Grey Studio: creator’s lab (Λ. Ιασωνίδου 11, Θεσσαλονίκη)

Κόστος συμμετοχής: 140€ [early bird offer 120€ για εξόφληση έως τις 27/10/2022]

Εγγραφές έως: 10 Νοεμβρίου 2022

Φόρμα συμμετοχής: https://bit.ly/3S3chBW

Επικοινωνία με το Θέατρο Τ:

Τηλέφωνο: 2310 854 333

E-mail: theatrotaf@gmail.com

Website: www.theatrot.gr 

Facebook: www.facebook.com/theatrot

Instagram: https://www.instagram.com/theatro_t

Δελτίο τύπου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ