Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ Κοινότητα Κορδελιού «υιοθετεί» ότι είναι άστεγη;

Η Κοινότητα Κορδελιού «υιοθετεί» ότι είναι άστεγη;

Μετά το γεγονός, ότι ο Δήμος ακύρωσε την υιοθεσία του χώρου του ΘΕΠΑΝ, λόγω  αντίδρασης της Μητρόπολης, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, αλλά και δυνατότητα αντίδρασης και πράξης.

Στο χθεσινό άρθρο, ασχοληθήκαμε με τον Δήμο και απευθύναμε κάποια ερωτήματα. Ως κατακλείδα υπήρξε και συγκεκριμένη πρόταση που αφορά την αντιπολίτευση.

Επειδή όμως, το Δημαρχείο πέφτει κάποια χιλιόμετρα πιο μακριά από το ΘΕΠΑΝ και ίσως η πληροφόρηση δεν φτάνει ως εκεί ή δεν θέλουν να ενημερωθούν και να υπερασπιστούν ένα θέμα όπως το ΘΕΠΑΝ, ας έλθουμε στο συμβούλιο της Κοινότητας του Κορδελιού.

Το συμβούλιο της Κοινότητας του Κορδελιού:

  • Συμφωνεί με την υποχώρηση της υιοθεσίας του ΘΕΠΑΝ από τον Δήμο (άσχετα που υπήρχε απόφαση της διοίκησης για την υλοποίηση της) λόγω της παρέμβασης της Μητρόπολης;
  • Συμφωνεί ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στην Μητρόπολη, άσχετα που βασίζεται σε μία συμβολαιογραφική δήλωση;
  • Συμφωνεί πως δεν πρέπει ο Δήμος να εκμεταλλευτεί τα χαρτιά που υπάρχουν προς το συμφέρον του, για την ιδιοκτησία του χώρου;
  • Συμφωνεί πως ο χώρος που κάνει τα συμβούλια δεν του ανήκει και πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στην Μητρόπολη; Με λίγα λόγια, ότι είναι άστεγοι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι;

Αν δεν συμφωνεί σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, τι κάνει ή τι προτίθεται να κάνει, για το λίγο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι να τελειώσει η προθεσμία υποβολής των εγγράφων, για να αποκτήσει τον χώρο που του ανήκει;

Αντίθετα αν συμφωνεί, πρέπει να το γνωρίζουν οι δημότες.

Προφανώς και η Κοινότητα δεν έχει λιγότερες ευθύνες για τη διαχείριση τέτοιων κρίσιμων θεμάτων για την διασφάλιση και προστασία της περιουσίας των δημοτών και γι’ αυτό θα πρέπει να δράσει.

Πρέπει να υπάρξει έκτακτο κοινοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα  παρέμβασης της Μητρόπολης, γιατί θα «ακυρωθεί» και η Κοινότητα σε αυτό το θέμα, αν δεν το πράξει.

Να ψηφίσει και να ανακοινώσει η Κοινότητα, ποια είναι η θέση της στην παρέμβαση που έγινε.

Ζούμε σε χρόνια που καταλύονται τα πάντα, οι προκλήσεις των πολιτών είναι πολλές, τα θέματα που μυρίζουν σκάνδαλα πολλαπλασιάζονται και μόνο αυτό δεν θα θέλαμε, να υπάρξουν δηλαδή αντίστοιχα συμπέρασμα ή υποψίες για το θέμα, σε όλους τους δημότες μας.

Η Κοινότητα να πάρει θέση επίσημα, με ψήφισμα ή με απόφαση που θα κοινοποιηθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς (Υπουργείο, Κτηματολόγιο, Περιφέρεια, Δήμο, Μητρόπολη).

Είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρείται πως η Κοινότητα είναι άστεγη, ενώ υπάρχουν κτήρια που έκτισε η ίδια!

Υγ: Πέρα όμως από τις απόψεις που έχει ο Δήμος και η Κοινότητα, προφανώς και θα  πρέπει να υπάρξει, επιτέλους, αντίδραση στην αυθαιρεσία της Μητρόπολης. Δεν μπορεί να βγαίνουν μηνύματα στην κοινωνία, πως υποκαθιστά τον Δήμο ή ακυρώνει τις αποφάσεις του. Πόσο μάλλον, όταν της έχουν παραχωρηθεί  χαρακτηρισμένοι χώροι (δεν γίνεται μόνο στο δικό μας Δήμο) που δεν έχουν καμία σχέση για την ανέγερση εκκλησιών.

Τσιότσος Αθανάσιος

Η αντίδραση της Μητρόπολης υπερισχύει των αποφάσεων του Δήμου για το ΘΕΠΑΝ; – Θα αντιδράσει ο Δήμος;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ