Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού αναγνωρίζει την κυριότητα της Εκκλησίας επί του ΘΕΠΑΝ

Η διοίκηση Μανδαλιανού αναγνωρίζει την κυριότητα της Εκκλησίας επί του ΘΕΠΑΝ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Ζυγάς και ο Στάθης Καϊτετζίδης μετέβησαν στο χώρο του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) όπου συναντήθηκαν με την αντιδήμαρχο Πρασίνου Όλγα Νέδου Αθανασιάδου και με την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Πρασίνου, προκειμένου να υιοθετήσουν το πάρκο και να το φροντίζουν ως παράταξη, όπως η διοίκηση του δήμου αποδέχτηκε να γίνει κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 5ης Οκτωβρίου 2022.

Κατά τη συγκεκριμένη συνάντηση η αντιδήμαρχος Πρασίνου είπε στους κυρίους Ζυγά και Καϊτετζίδη πως θα έπρεπε κανονικά να υπογραφεί συμφωνητικό για την υιοθεσία του πάρκου προκειμένου να είναι σαφές τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία. Η αντιδήμαρχος Πρασίνου ζήτησε να υπάρξει προφορική δέσμευση, πράγμα που αποδέχτηκαν οι κύριοι Ζυγάς και Καϊτετζίδης.

Αργότερα τηλεφώνησε η αντιδήμαρχος Πρασίνου στο Νίκο Ζυγά για να του πει ότι δυστυχώς ούτε προφορικά δεν μπορεί να γίνει συμφωνία για την υιοθεσία του πάρκου ΘΕΠΑΝ γιατί αντιδράει η Εκκλησία.

Η διοίκηση του δήμου με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά αναγνωρίζει ότι ο χώρος ανήκει στην Εκκλησία. Φαίνεται πως η διοίκηση Μανδαλιανού έχει διχαστεί σ’ αυτούς που κάνουν ενέργειες για να μείνει το ΘΕΠΑΝ στην ιδιοκτησία του δήμου και σ’ αυτούς που με τις πράξεις του αναγνωρίζουν πως ο χώρος ανήκει στην Εκκλησία. Φαίνεται μάλιστα πως αυτοί που αναγνωρίζουν την κυριότητα της Εκκλησίας επί του ΘΕΠΑΝ είναι και οι περισσότεροι στη διοίκηση.

Από που και ως που παρενέβη στο δήμο η Εκκλησία για την υιοθεσία του πάρκου ΘΕΠΑΝ από την παράταξη Ζυγά, ενώ ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και μπορεί να τον πάρει από εκεί μόνο ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου; Από που και ως που η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ειδοποίησε το Νίκο Ζυγά πως δεν μπορεί να γίνει υιοθεσία του πάρκου επειδή αντιδράει η Εκκλησία;

Τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού, που διαφωνούν με αυτήν τη στάση και του δημάρχου και άλλων συναδέλφων τους, θα πρέπει ξεκάθαρα να διαχωρίσουν τη θέση τους, ειδάλλως θα έχουν τις ίδιες ακριβώς ευθύνες για ενδεχόμενη απώλεια του χώρου.

Α.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ