Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠροσέλαβε τον Αβραάμ Σαπρανίδη η διοίκηση Μανδαλιανού;

Προσέλαβε τον Αβραάμ Σαπρανίδη η διοίκηση Μανδαλιανού;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 5ης Οκτωβρίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Γαρούφας αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Σεπτεμβρίου, στην οποία ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σταυρίδης, «ανέφερε με τόνο και έμφαση ότι για πρώτη φορά επί της σημερινής διοίκησης έγιναν μελέτες και δόθηκε μηχανογραφικός εξοπλισμός στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Ο κύριος Γαρούφας συνέχισε με μία λαϊκή ρήση που λέει «δεν ήξερες, δεν ρώταγες» και προχωρώντας στο δια ταύτα παρουσίασε τρεις μελέτες/διαγωνισμούς που έγιναν για την προμήθεια μηχανογραφικού υλικού επί της διοίκησης του Πέτρου Σούλα. Η πρώτη ύψους 28.630 ευρώ, η δεύτερη ύψους 11.302 ευρώ και η τρίτη ύψους 14.694 ευρώ. Επιπλέον ο κύριος Γαρούφας είπε πως όλα τα σχολεία είχαν χρήματα και ήταν στην ευχέρεια του κάθε διευθυντή να εξοπλίσει τη σχολική του μονάδα.

Ο Θανάσης Γαρούφας υπογράμμισε πως όλα τα παραπάνω δεν ήταν κάτι φοβερό και τρομερό αλλά ήταν υποχρέωση του δήμου να τα κάνει αφού τα χρήματα που δίνονται από το κράτος δίνονται ακριβώς για τέτοιους λόγους. Τι να σχολιάσει κανείς σε μια τέτοια τοποθέτηση. Από τη μια ο Θανάσης Γαρούφας που δεν θεωρεί ότι έπρεπε να παρουσιάσει αυτές τις τρεις μελέτες ως κάτι σπουδαίο γιατί ήταν υποχρέωση της διοίκησης του δήμου να τις κάνει και από την άλλη ο Γιώργος Σταυρίδης που παρουσίασε ως κατόρθωμα και τις προμήθειες μηχανογραφικού εξοπλισμού, όπως παρουσιάζει ως κατόρθωμα και τα μερεμετίσματα των σχολείων.

Ακολούθησε το γνωστό θέατρο του παραλόγου της διοίκησης Μανδαλιανού του «είπα, ξείπα».

«Έχετε δίκιο, είχα λάθος ενημέρωση από την Υπηρεσία. Το έψαξα», ήταν η απάντηση του Γιώργου Σταυρίδη στον Θανάση Γαρούφα.

«Λύθηκε η παρεξήγηση που υπήρχε. Δεν θέλουμε να σας αδικήσουμε κύριε Γαρούφα. Υπάρχει εκτίμηση προς τη μεριά σας. Το γνωρίζετε αυτό και δεν μπορούμε να αμαυρώσουμε το έργο, το οποίο έχετε κάνει. Εντάξει; Δεν είναι σωστό αυτό», ήταν η απάντηση του δημάρχου στον κύριο Γαρούφα.

Τι να σχολιάσει κανείς από αυτές τις απαντήσεις; Υπάρχει εκτίμηση προς τον Γαρούφα αλλά με ευκολία είπαν πως δεν είχε κάνει τίποτα γιατί έτσι τους είπε η Υπηρεσία! Απίστευτα πράγματα. Μετά τις τρεις ωραιότατες κυβιστήσεις της διοίκησης Μανδαλιανού κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Σεπτεμβρίου, ακολούθησε μια ακόμα φοβερή κυβίστηση κατά τη συνεδρίαση της 5ης Οκτωβρίου.

Η ταχύτητα, η χάρη, η αρτιότητα των κινήσεων των στελεχών της διοίκησης Μανδαλιανού κατά τη στιγμή που προβαίνουν στις κυβιστήσεις δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς παρά μόνο με την υπόθεση πως ο Αβραάμ Σαπρανίδης έχει αναλάβει την προπόνησή τους, γιατί για όσους δεν γνωρίζουν ο κύριος Σαπρανίδης είναι και καταξιωμένος προπονητής της Ενόργανης Γυμναστικής. Μπορεί η παράταξη Μανδαλιανού να τα έχει κάνει μαντάρα στη διοίκηση, αλλά στην Ενόργανη Γυμναστική φαίνεται πως τα πηγαίνει πολύ καλά.

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ