Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου θεωρεί διακοσμητικό το ρόλο του στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου θεωρεί διακοσμητικό το ρόλο του στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Οκτωβρίου 2022, απάντησε στην κριτική που του ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους γιατί έλειπε από τη συνεδρίαση της 3ης Οκτωβρίου 2022, η οποία αφορούσε την έγκριση του ισολογισμού του 2022.

Ο δήμαρχος, απευθυνόμενος στον Γιάννη Γιαννακόπουλο, είπε πως είχε πολύ σοβαρό προσωπικό λόγο και γι’ αυτό έλειπε από αυτήν τη συνεδρίαση. Αφού υπήρχε σοβαρός προσωπικός λόγος, όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος, η συζήτηση για την παρουσία του στη συζήτηση του ισολογισμού θα έπρεπε να κλείσει. Άνθρωποι είμαστε και σε όλους μπορεί να τύχει σοβαρός προσωπικός λόγος. Όμως ο δήμαρχος αποφάσισε να μην κλείσει σ’ αυτό το σημείο την κουβέντα και συνέχισε λέγοντας:

«Από εκεί και πέρα δεν θα με κρίνετε εσείς».

Να μας συμπαθάει ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός αλλά στη δημοκρατία έχουν δικαίωμα να τον κρίνουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Μπορεί να ακούστηκε λίγο παράταιρη η απαίτηση του κυρίου Γιαννακόπουλου να πει ο δήμαρχος το λόγο για τον οποίο απουσίαζε, αλλά με δεδομένο το παρελθόν του δημάρχου που εγκατέλειψε δύο σοβαρές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να συμμετάσχει σε πράγματα όχι σπουδαιότερα των συνεδριάσεων, είχε και ο Γιαννακόπουλος τα δίκια του να επιμένει.

«Είμαι ο μοναδικός σ’ αυτό το χώρο που δεν ψηφίζω είτε είμαι εδώ είτε δεν είμαι. Εδώ είμαι για να σας απαντήσω σε κάποιες ερωτήσεις, ν’ ακούσω κάποια πράγματα και είμαι, αν θέλετε, θεσμικός και διακοσμητικός ρόλος αυτή τη στιγμή», κατέληξε ο δήμαρχος.

Πραγματικά, όταν ένας δήμαρχος λέει από το δημαρχιακό μικρόφωνο πως θεωρεί το ρόλο του διακοσμητικό στο Δημοτικό Συμβούλιο τα λόγια περιττεύουν. Τα είπε όλα μόνος του. Έτσι αντιλαμβάνεται το ρόλο του δημάρχου ο δήμαρχος του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας. Αφού δεν έχει δικαίωμα ψήφου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ρόλος του είναι θεσμικός και διακοσμητικός. Θεέ μου, τι άλλο θα ακούσουμε από αυτόν το δήμαρχο;

Κιμ. Ο.

Όλα τα παραπάνω απίστευτα που είπε ο δήμαρχος στις 3 ώρες 7 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα του παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=1nwG4J_XHH0&t=11337s

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ