Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου με τον Μωσαϊκό Νόμο στο χέρι…

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου με τον Μωσαϊκό Νόμο στο χέρι…

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 5ης Οκτωβρίου 2022, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός διαπληκτίστηκε με τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Πασχαλίδου και πάνω στην ένταση είπε τα εξής:

«Δέχομαι μέχρι τώρα προσβολές από πολλούς. Δεν πειράζει. Όπως μου φέρονται, θα φερθώ».

Ακούγοντας το δήμαρχο να λέει πως όπως του φέρονται θα φερθεί και με δεδομένο ότι είναι άνθρωπος της Εκκλησίας, άρχισα να ψάχνω αν έχει κάποια σχέση το «όπως μου φέρονται, θα φερθώ» με το «άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών». Απολύτως καμία σχέση.

Λίγες μόνο στιγμές χρειάστηκαν για να πάει το μυαλό μου στο «οφθαλμὸν αντὶ οφθαλμού και οδόντα αντὶ οδόντος» που όμως ανήκει στο Μωσαϊκό Νόμο και δεν έχει σχέση με τη Χριστιανική διδασκαλία.

Αυτομάτως ήρθε στο μυαλό η παρακλητική «Αναλόγισαι ψυχή, πώς παραστώμεν τω κριτή, εν τη ώρα τη φρικτή, τίθενται θρόνοι φοβεροί, και των ανθρώπων αι πράξεις διελέγχονται, τότε ο Κριτής αδυσώπητος· προ βήματος γαρ πυρ προπορεύεται, ώσπερ αγρία θάλασσα συν ήχω, κατακαλύπτον τους πταίσαντας. Αναλογίζου ταύτα ψυχή μου, και τα έργα σου εύθυνον», αλλά θα μου πείτε ψιλά γράμματα, που εύκολα όπως μπαίνουν από το ένα το αυτί, βγαίνουν από το άλλο.

Είναι συγκλονιστικό που ο δήμαρχος δεν κρατάει τη θέση του ούτε και μόνο εξαιτίας της θέσης του. Δηλαδή, το φυσιολογικό θα ήταν να πει πως «εγώ δεν θα φερθώ όπως μου φέρονται γιατί εγώ ούτε σαν δήμαρχος ούτε σαν άνθρωπος δεν θα παρασυρθώ στο επίπεδό τους», εφόσον ο λόγος έγινε για προσβολές. Ο δήμαρχος διαλαλεί πως θα φερθεί όπως του φέρονται, δηλαδή, πως θα προσβάλει άμα τον προσβάλουν, πως θα βρίσει άμα τον βρίσουν κ.ο.κ. Γίνεται να λέει τέτοια πράγματα ο δήμαρχος από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου;

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ