Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού δεν ήξερε επί ενάμιση χρόνο ότι οι δωροεπιταγές δεν...

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν ήξερε επί ενάμιση χρόνο ότι οι δωροεπιταγές δεν χρειάζεται να εγγραφούν

Τελικά η διοίκηση Μανδαλιανού δεν ενέπαιζε επί ένα χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου διαβεβαιώνοντας πως οι δωροεπιταγές της Elpedison είχαν εγγραφεί στα βιβλία του δήμου. Τελικά προσπαθούσαν να εγγράψουν τις δωροεπιταγές στα βιβλία του δήμου ψάχνοντας τον τρόπο, αλλά διαβεβαίωναν πως το είχαν κάνει ήδη. Αυτό, κατά τον κύριο Σωτηράκη, σίγουρα δεν συνιστά εμπαιγμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Τελικά δεν ήξεραν οι καψεροί πως δεν χρειαζόταν να εγγραφούν οι δωροεπιταγές της Elpedison στα βιβλία του δήμου και τους το είπε ο νέος Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών πριν από μία εβδομάδα.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 5ης Οκτωβρίου 2022, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής αναφέρθηκε στις δωροεπιταγές τις Elpedison λέγοντας τα παρακάτω:

«Πολιτικά δέχομαι είκοσι χρόνια το χιούμορ, πολιτικά δέχομαι για τις πολιτικές μου θέσεις την κριτική. Όχι όμως να αφήνονται υπονοούμενα. Οι δωροεπιταγές περάσαν μεγάλη Πέμπτη. Καλώς ή κακώς θα κριθούμε οτιδήποτε. Το να περάσουν από την Οικονομική Επιτροπή Μεγάλη Πέμπτη ήτανε, συζητήθηκε από την ομάδα, ήτανε θέμα καθαρά διαφάνειας. Δεν ήταν ούτε για Οικονομική Επιτροπή, ούτε θα σωζόταν η Elpedison να πάρει τη βεβαίωση μια εταιρεία με τζίρους 10 δις, 20 δις των 8.500.

Το βασικό απ’ όλα είναι ότι εγώ δεν ήθελα να παραπλανήσω κανέναν γιατί ήμουν σίγουρος στην πορεία μου την εικοσαετή εδώ, ότι οτιδήποτε μπαίνει στο δήμο και καρφίτσα καταγράφεται μέσα. Ήμουνα βέβαιος. Πότε το έμαθα; Το έμαθα κι εγώ πριν μία εβδομάδα όταν ο καινούργιος Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών, γιατί με τον προηγούμενο ΠΟΥ βλέπαμε πώς θα το βάλουμε μέσα, ο καινούργιος ΠΟΥ έκανε ερώτηση στους ορκωτούς λογιστές και είπε ότι αυτά δεν εγγράφονται για τους λόγους που σας είπε ο κύριος Αμανατιάδης, μην τους επαναλάβω.

Και για να το κλείσω θέλω να πω ότι εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου είναι ότι δεν πιάσαμε καμία δωροεπιταγή στα χέρια μας, καμία και διατεθήκαν όπως διατεθήκαν στις Εκκλησίες γιατί το να αφήνουμε υπονοούμενα, ξεκινάει και η προεκλογική περίοδος, για ένα ευτελές ποσό, φαντάζομαι τι θα γίνει μεθαύριο. Δέχομαι την κριτική για την πολιτική θέση. Εγώ είμαι Πρόεδρος της Οικονομικής. Εκτέλεσα μία απόφαση της διοίκησης Μεγάλη Πέμπτη όπως λέτε, κοροϊδεύαν ότι θα το έκανα και Μεγάλο Σάββατο, αλλά αυτό θέλω να πω ότι κύριε Γιαννακόπουλε, δεν ήθελα ποτέ ειλικρινά να παραπλανήσω το Δημοτικό Συμβούλιο, ήμουν σίγουρος ότι όλα καταγράφονται γιατί υπάρχει και μία επιστολή του Διευθυντή της Κοινωνικής Πολιτικής που λέει ότι “παρακαλώ για να διαχειριστούνε, το ψαξε και το βρήκα, για να διαχειριστούν οι επιταγές, οι δωροεπιταγές, θα πρέπει να περάσουν από την Οικονομική Επιτροπή για να διαχειριστούν από την Υπηρεσία, να τις διαχειριστεί η Υπηρεσία. Αυτό έγινε. Έγινε με τη διαφάνεια αλλά παρακαλώ να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, ναι να κριθούμε για τις πολιτικές μας πράξεις και την πολιτική μας ψήφο».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος λέγοντας τα παρακάτω:

«Για τις δωροεπιταγές τις Elpedison, ήμουν νιος και γέρασα, το ακούμε και το ξανακούμε, σας απάντησε ο κύριος Σωτηράκης και η ευθύνη αν θέλετε ρίξτε την μου σ’ εμένα».

Κιμ. Ο.

Ο δήμαρχος ενέπαιζε επί ενάμιση χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο με τις δωροεπιταγές της Elpedison
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ