Με επιτυχία και η δεύτερη σκακιστική εκδήλωση αυτήν τη φορά στο Κορδελιό

0
46
TEST

Με στόχο να φέρει κοντά τη νέα γενιά του Δήμου μας με το συναρπαστικό κόσμο του σκακιού, ο Σκακιστικός Σύλλογος Δήμου Κορδελιού -Ευόσμου (http://skaki.eu/) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ολοκλήρωσαν με επιτυχία μία ακόμη πρότυπη σκακιστική δράση, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πεζοδρόμου της Εθν. Αντιστάσεως στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Η δεύτερη σκακιστική εκδήλωση που έλαβε χώρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, φιλοξένησε ένα πλούσιο πρόγραμμα με σκακιστικούς αγώνες επίδειξης, επιτραπέζιες σκακιστικές παρτίδες μεταξύ παιδιών, παιχνίδι σε επιδαπέδια σκακιέρα,  κ.ά.
Δεκάδες παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συμμετέχοντας στη δράση, ενώ την ανεπανάληπτη σκακιστική εμπειρία έζησαν και αρκετοί γονείς που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στη σκακιέρα.

Κοντά στα παιδιά  βρέθηκαν  ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μαρία Γαβαλά, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σταυρίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Δεμερτζής που είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις των μικρών μας δημοτών στη σκακιέρα.

“Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι οι σκακιστικές εκδηλώσεις αγκαλιάζονται θερμά από τους μικρούς μας δημότες. Αυτή η ανταπόκριση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις αυτές. Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε διεξόδους ευεργετικές για την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών στρέφοντάς τους σε δραστηριότητες, όπως το σκάκι που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευφυίας, της κριτικής σκέψης και της μεθοδικότητάς τους” επισήμανε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, συγχαίροντας τους διοργανωτές των σκακιστικών εκδηλώσεων.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ