Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού στο Ευρωκοινοβούλιο

Το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού στο Ευρωκοινοβούλιο

Η ομάδα «Stop Bullying Animation Team» του 6ου Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσσαλονίκης, ως επιβράβευση για την κατάκτηση του 1ου Πανελλήνιου Βραβείου με την ταινία «Υπάρχει Λύση», στον 8ο Πανελλήνιο Σχολικό Ψηφιακό Διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό»/”Say no to bullying and cyberbullying” τον Μάιο του 2021, επισκέφθηκε από τις 28/9 ως 30/9/2022, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον σημαντικό ψηφιακό Διαγωνισμό  διενεργούν από κοινού για 8η συνεχή χρονιά το British Council (Βρετανικό Συμβούλιο) και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Τελείται  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και εντάσσεσαι στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» .

Το «νικητήριο» ταξίδι στο Ευρωκοινοβούλιο το οποίο χάρισε  μοναδικές εμπειρίες  σε μαθητές και εκπαιδευτικούς,  πραγματοποιήθηκε μετά από 1,5 χρόνο εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά  της πανδημίας και για το οποίο τόσο η μαθητική όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα του 6ου Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσσαλονίκης, «Ευχαριστούν» θερμά την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία προσέφερε  το ταξίδι στην νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού (αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα και διαμονή στις Βρυξέλλες) καθώς και για την επίσκεψη τους, στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία περιελάμβανε,  ξενάγηση στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου,  στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας, ενημέρωση για τους σκοπούς, για το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα καθήκοντα και τις εργασίες των ευρωβουλευτών,  παρουσίαση της  βραβευμένης ταινίας από τους μαθητές και ανταλλαγή δώρων.

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία δημιουργήθηκε από την ομάδα «Stop Bullying Animation Team» με την τεχνική της κινούμενης εικόνας (Stop Motion Animation).

Την καθοδήγηση, το τελικό μοντάζ και την μίξη ήχου, είχε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, πληροφορικός του σχολείου κ. Ελένη Δελημπέη και την μουσική επιμέλεια η Μουσικός  κ, Ηλέκτρα Καρακατσάνη.

Την ομάδα αποτελούσαν κατά αλφαβητική σειρά οι: Ζώης Χρήστος, Μέρκος Γιώργος, Παλιάμπελος Επαμεινώνδας, Σουγιουλτζής Χρήστος-Ραφαήλ, Στόλη Χριστίνα.
Στην ταινία ακούγονται οι φωνές των: Μέρκου Γιώργου, Παλιάμπελου Επαμεινώνδα, Ζώη Χρήστου. Σχεδιασμός χαρακτήρων/σκίτσο: Χριστίνα Στόλη, Χρήστος Ζώης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μικρό Αλέξανδρο Στόλη που με τις ιδέες του ενέπνευσε την ομάδα.

Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του 6ου Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσ/νίκης ευχαριστεί θερμά Ευχαριστούμε το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας για την διαμονή των δυο βραδιών στην Αθήνα και την μεταφορά στο ξενοδοχείο, καθώς και την εταιρεία MAKIOS LOGISTICS,  για τα αεροπορικά εισιτήρια όλης της ομάδας από Θεσ/νίκη για Αθήνα με επιστροφή και για την όλη στήριξή της.

Για όλους όσοι δεν έχουν δει το βραβευμένο  βίντεο (3 λεπτών), πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=mYn0wOVO72Y

           “Υπάρχει ΛΥΣΗ” – Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό με STOP Motion Animation
Το βίντεο δημιουργήθηκε από την ομάδα μαθητών \”Stop Bullying Animation Team\” του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού Θεσσαλονίκης κατά το σχολικό έτος 2020-21, με την υποστήριξη …

http://www.youtube.com/

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ