Οι αντιδήμαρχοι της κυρίας Μανούκα θα είναι όλες γυναίκες;

0
136
TEST

Επειδή μια καλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα θέλει να παρουσιάσει την υποψηφιότητα της Μαρίας Μανούκα ως τομή στην ανδροκρατούμενη τοπική αυτοδιοίκηση, αναρωτιόμαστε πραγματικά γιατί προσπαθεί να μας κοροϊδέψει τόσο απροκάλυπτα.

Δηλαδή το πρόβλημα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου είναι ότι έχει μια ανδροκρατούμενη διοίκηση και όχι το τι έχουν στο μυαλό τους τα μέλη της διοίκησης Μανδαλιανού που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι του δήμου;

Όμως ας δούμε τι σόι ανδροκρατούμενη διοίκηση είναι η διοίκηση Μανδαλιανού και αν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα λέει η καλή ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Πέντε από τους δεκαπέντε δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης Μανδαλιανού είναι γυναίκες. Το 33,33% είναι μικρό ποσοστό και θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο; Κατά τη γνώμη της καλής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, με τι ποσοστό γυναικών στη διοίκηση του δήμου θα πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα;

Τέσσερις από τους δέκα αντιδημάρχους της διοίκησης Μανδαλιανού είναι γυναίκες. Το 40% είναι μικρό ποσοστό και θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο; Κατά τη γνώμη της καλής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, με τι ποσοστό γυναικών στις θέσεις των αντιδημάρχων θα πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα; Πόσες γυναίκες αντιδημάρχους θα έχει η κυρία Μανούκα; Όλες τις θέσεις αντιδημάρχων θα τις καλύψει με γυναίκες;

Η διοίκηση Μανδαλιανού με τρεις γυναίκες αντιδημάρχους εκπαιδευτικούς και με τέσσερις συνολικά γυναίκες δημοτικούς συμβούλους εκπαιδευτικούς προσπαθεί να καταργήσει το 2022 ένα κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το κτήριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, σε μια περιοχή που χρειάζεται να χτιστούν κι άλλα Δημοτικά Σχολεία. Η διοίκηση Μανδαλιανού είναι η απόδειξη πως το πρόβλημα μιας διοίκησης δεν είναι πόσους άντρες και πόσες γυναίκες έχει στη σύνθεσή της. Η διοίκηση Μανδαλιανού είναι η απόδειξη πως το πρόβλημα είναι το τι έχουν στο μυαλό τους τα στελέχη μιας διοίκησης.

Η διοίκηση Μανδαλιανού μόνο ανδροκρατούμενη τοπική αυτοδιοίκηση δεν φανερώνει. Ας αφήσουν λοιπόν τα επιχειρήματα περί γυναικείας τομής στην ανδροκρατούμενη τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό σε έναν δήμο με τόσες γυναίκες στη διοίκηση μόνο ως κοροϊδία φαντάζει.

Από εκεί και πέρα προφανώς είναι και θέμα της κυρίας Μανούκα το ποιοι την στηρίζουν και πως προβάλουν την υποψηφιότητά της. Εάν η προώθησή της προς το δημαρχιακό θώκο βασιστεί στο φύλο τότε η απάντηση είναι εκείνη του Χάρρυ Κλυνν: «Δώσαμε, δώσαμε. Αν είστε απ’ την τηλεόραση να δώσουμε κάτι παραπάνω».

Το δια ταύτα για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου και μετά από την καταστροφική θητεία του Κλεάνθη Μανδαλιανού είναι τι θα είναι διατεθειμένη να κάνει η νέα διοίκηση είτε έχει 10 γυναίκες αντιδημάρχους είτε έχει δέκα άνδρες αντιδημάρχους, γιατί το φύλο από μόνο του δεν φανερώνει πρόθεση προόδου του δήμου. Αλλιώς να ξαναβγάλουμε τη διοίκηση Μανδαλιανού που έχει πολλές γυναίκες και σίγουρα, όπως και να το κάνεις, έχουν πλέον εμπειρία.

Γ. Χαρ.

Τεράστιες ουρές έξω από το γραφείο και το σπίτι της Μαρίας Μανούκα…
Στα ύψη οι τιμές των κατοικιών σε Κορδελιό και Εύοσμο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ