Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠερί "αργόσχολων" μη επαγγελματιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Περί “αργόσχολων” μη επαγγελματιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ολοένα και περισσότερο κάποιοι  σε συζητήσεις, κείμενα ή και συνεντεύξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά υποψηφίων  φέρνουν το επιχείρημα “έχει δουλειά, είναι επαγγελματίας”, υπονοώντας πως δεν έχει ανάγκη να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή και να γίνει δήμαρχος ως και προσωπική επιλογή, αλλά μόνο για το κοινό καλό!

Οι υπόλοιποι, εργαζόμενοι, “μη επαγγελματίες” θεωρούνται ως “αργόσχολοι”, άρα με ιδιοτέλεια προσέρχονται στα κοινά! Σημεία των καιρών; ¨Όχι, “σημεία” μιας τεχνοκρατικής αντίληψης  και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για την “αξία” γενικότερα.

Σεβασμός πρέπει να υπάρχει για όλους και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για τους μισθωτούς εργαζόμενους και όλοι βέβαια μπορούν  ασχοληθούν και να προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αρκεί να αποδειχτεί αυτό … όχι με χαμένες τετραετίες. Το να γίνεται όμως ένας τέτοιος διαχωρισμός και να επιλέγονται εκφράσεις όπως “αργόσχολοι” ή μισθοσυντήρητοι” για τους  μη “επαγγελματίες” δείχνει τελικά και την γενικότερη αντίληψη για το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι την Τ.Α.: “Επαγγελματικά”, και μάλιστα όχι με την ορθή και καλώς εννοούμενη έννοια!

Υ.Γ. Εκτιμώ ότι ο επαγγελματικός κόσμος δεν υιοθετεί τέτοιους διαχωρισμούς.

Δημοσίευση του Θοδωρή Μπαλτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ