Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαι τότε κύριε Μανδαλιανέ γιατί έκλεισε ο Η΄ βρεφικός σταθμός λόγω κορονοϊού;

Και τότε κύριε Μανδαλιανέ γιατί έκλεισε ο Η΄ βρεφικός σταθμός λόγω κορονοϊού;

Στη συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός στο «pella tv» και στην εκπομπή «Βήμα στην Κεντρική Μακεδονία» του Κοσμά Ερυθρόπουλου, ρωτήθηκε και για το Κέντρο Υγείας Ευόσμου για να απαντήσει τα εξής:

«Έχουμε ένα Κέντρο Υγείας που είναι δραστήριο, έχει όλες τις ειδικότητες. Νομίζω ότι βγάζει καλή δουλειά. Εξυπηρετεί πάρα πολλά άτομα κάθε μέρα. Έχει γίνει κέντρο εμβολιασμών. Τώρα γίνεται κέντρο ελέγχου με rapid test, όπως επίσης κι άλλα σημεία του δήμου και νομίζω ότι είναι ένα υποδειγματικό Κέντρο Υγείας σύμφωνα και με τη νομολογία υπουργών που το επισκέφτηκαν.

Εμείς είμαστε στο πλευρό του Κέντρου Υγείας. Φυσικά είναι μία δομή η οποία τιμά τον τόπο μας και την οποία πρέπει να ενισχύσουμε, πρέπει να είμαστε στο πλευρό της ανέκαθεν, πάντα».

Αυτά επαναλαμβάνει ο ιατρός παθολόγος και δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός από την αρχή της πανδημίας. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου βλέπει ένα άψογο Κέντρο Υγείας και μάλιστα σε εποχή πανδημίας. Δεν χρειάζεται καμία αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μάλιστα μέσα στην πανδημία. Όλα καλά και ωραία τα βλέπει ο ιατρός δήμαρχος.

Αφού όλα είναι καλά και ωραία με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τότε γιατί έκλεισε ο Η΄ βρεφικός σταθμός λόγω κρουσμάτων κορονοϊού;

Αφού όλα είναι καλά και ωραία με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, πώς εξηγεί ο δήμαρχος ιατρός το γεγονός ότι οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα ξεπέρασαν τους 33.000;

Η θνησιμότητα λόγω κορονοϊού έφτασε στα ύψη εξαιτίας της κατάστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας γενικώς και όχι μόνο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σ’ αυτά τα χάλια ακόμα και μέσα σε μια θανατηφόρα πανδημία; Μα, εκτός των άλλων, γιατί υπάρχουν δήμαρχοι και μάλιστα ιατροί να λένε πως όλα είναι καλά και ωραία στη δομή υγείας που έχουν στο δήμο τους.

Δυστυχώς το πρόβλημα με το δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι μόνο το ότι δεν έκαναν τίποτα στη θητεία τους. Είναι επιπλέον που δεν ασκούσαν κριτική στην κεντρική εξουσία για τίποτα και παρουσίαζαν την κατάσταση πιο λαμπρή κι από την κατάσταση που παρουσιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πραγματικά ούτε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν θα παρουσίαζαν την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου τόσο λαμπρή, όσο την παρουσιάζει ο δήμαρχος.

Δικαίως με τέτοιο δήμαρχο στο τιμόνι, η πολιτεία δίνει στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας μόνο ψίχουλα. Κανονικά σε τέτοιον δήμαρχο θα μπορούσε να μη δώσει και τίποτα, αφού είναι ικανός να παρουσιάσει και το τίποτα ως επιτυχία και να πανηγυρίσει γι’ αυτό.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ