Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓια το ότι δεν έχει νέα στέγη το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού ευθύνεται...

Για το ότι δεν έχει νέα στέγη το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού ευθύνεται αποκλειστικά η διοίκηση Μανδαλιανού

Για το ότι το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού στεγάζεται σ’ αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες ευθύνονται όλες οι διοικήσεις του δήμου τα τελευταία 18 χρόνια και κυρίως η διοίκηση Λαφαζανίδη, η οποία τώρα είναι συνιστώσα της διοίκησης Μανδαλιανού.

Για το γεγονός όμως ότι το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού δεν μεταφέρθηκε στον ιδιωτικό χώρο που βρέθηκε άνωθεν της περιφερειακής οδού την αποκλειστική ευθύνη την έχει η διοίκηση Μανδαλιανού και προσωπικά ο δήμαρχος που αποφάσισαν να κάνουν οικονομία στο κράτος.

Το κράτος επί 15 χρόνια δεν έχτισε ούτε ένα νέο σχολικό κτήριο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, στο δήμο που έχει το μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό αναλογικά με το συνολικό πληθυσμό του. Το κράτος επί 15 χρόνια κάνει οικονομία στα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έπρεπε να δώσει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για να χτιστούν σχολεία, στοιβάζοντας τους μαθητές σε κίμπο, σε τουαλέτες, σε υπόγεια, σε διαδρόμους.

Σ’ αυτό το κράτος, που στέρησε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου για σχολική στέγη, αποφάσισε να κάνει οικονομία ο κύριος Μανδαλιανός και να στοιβάξει το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου, αντί να διαμορφώσει το χώρο άνωθεν την περιφερειακής οδού για να στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού.

Το κράτος εδώ και 18 χρόνια θα έπρεπε να είχε χρηματοδοτήσει την ανέγερση του Ειδικού Σχολείου, αλλά δεν το έκανε αφήνοντας αυτά τα παιδιά σ’ αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες. Σ’ αυτό το κράτος ο κύριος Μανδαλιανός αποφάσισε να κάνει οικονομία και να στοιβάξει κι άλλο τον ήδη στοιβαγμένο μαθητικό πληθυσμό του δήμου του.

Το ότι βρέθηκε κτήριο με ακριβό ενοίκιο είναι πρόβλημα του κράτους που επί 18 χρόνια αφήνει το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού σ’ αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες. Δεν είναι και δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα ούτε του δημάρχου, ούτε της διοίκησης, ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Ας έδινε το κράτος εγκαίρως χρήματα για να ανεγερθεί κτήριο για το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού.

Αυτό το ανάλγητο κράτος που άφησε τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου να κάνουν μάθημα σ’ αυτές τις συνθήκες επί 18 χρόνια, πέρασε ο κύριος Μανδαλιανός από κολυμβήθρα του Σιλωάμ, παρουσιάζοντάς το ως κοινωνικά ευαίσθητο στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας που ήρθε στο δήμο μετά από 18 χρόνια για να λύσει το πρόβλημα.

Κοινωνικά ευαίσθητο αυτό το κράτος που άφησε επί 18 χρονιά τους μαθητές τους Ειδικού Σχολείου σ’ αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες, κοινωνικά ευαίσθητος ο κύριος Μανδαλιανός που έκανε οικονομία σ’ αυτό το κράτος και κοινωνικά ανάλγητοι οι γονείς του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Κορδελιού, η Ένωση Γονέων του δήμου, ο Σύλλογος δασκάλων του δήμου, η αντιπολίτευση του δήμου.

Το ότι το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού δεν βρίσκεται σε κτήριο άνωθεν της περιφερειακής οδού είναι άλλο ένα μαύρο κατόρθωμα της διοίκησης Μανδαλιανού, όπως μαύρο κατόρθωμά της είναι και η προσπάθεια κατάργησης κτηρίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το έτος 2022, το έτος δηλαδή που ολοκληρώθηκε με επιτυχία πείραμα αναχαίτισης αστεροειδούς σε περίπτωση που κάποιος αστεροειδής κινηθεί με κατεύθυνση τη γη.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ