Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΦιλανθρωπική συναυλία από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Κάτω Ηλιούπολης

Φιλανθρωπική συναυλία από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κατοίκων Κάτω Ηλιούπολης

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΔΡΟΜΟΥ «Banda Entopica»

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00, στον αύλειο χώρο του 10ου και 17ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Φιλανθρωπική Συναυλία  με την μπάντα του δρόμου «Banda Entopica», με στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένεις «ΛΑΜΨΗ»  και την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία είχε προγραμματισθεί για τις 17 Σεπτεμβρίου αλλά είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τιμή εισόδου 8€

Για παιδιά έως 12 ετών είσοδος ΔΩΡΕΑΝ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «Banda Entopica»

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στην συνέχεια προστέθηκαν πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ. Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ