Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Φιλοζωικός Σύλλογος καταγγέλλει απειλητικό τηλεφώνημα σε μέλος του από το δήμαρχο

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος καταγγέλλει απειλητικό τηλεφώνημα σε μέλος του από το δήμαρχο

Την παρακάτω ανάρτηση έκανε ο Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος Εθελοντών Κορδελιού – Ευόσμου “ΠΡΑΞΗ & ΔΡΑΣΗ” στη σελίδα του στο facebook:

«ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!! ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Προχθές δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από την αρμόδια για θέματα φιλοζωικών Αντιδήμαρχο, κα Αθανασιάδου. Μας ζήτησε να αναλάβουμε 2 ζώα, όπως  πολλές φορές ακόμη στο παρελθόν η ίδια ή οι προκάτοχοι της. Αρνηθήκαμε, εξηγώντας πως δεν μπορούμε πλέον να αναλάβουμε κανένα άλλο περιστατικό (τουλάχιστον που χρήζει φιλοξενίας) γιατί πρώτον ΔΕΝ έχουμε χώρο και δεύτερον είμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση, με πολλά χρέη σε κτηνιάτρους! Αυτό είναι κάτι που η Αντιδήμαρχος ήδη γνώριζε κι ουσιαστικά το μέλος μας απλώς της το επανέλαβε. Πρόσφατα είχαμε ενημερώσει να ΜΗ μας ειδοποιήσουν για άλλο συμβάν! Η κυρία Ρήγα (Πρόεδρος του Συλλόγου) της είπε πως όχι μόνο δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα ζώα, αλλά θα πρέπει να επανενταχθούν και κάποια άλλα, στα όρια φυσικά του Δήμου μας. Η απάντηση της Αντιδημάρχου ήταν πως “ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΦΕΘΟΥΝ ΖΩΑ, ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΕΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ”!! Αυτή είναι λοιπόν η διαχείριση που επιθυμεί να κάνει! Ο Δήμος μπορεί να διαθέτει χιλιάρικα στην πανσιόν της ντροπής, αλλά όχι να φροντίσει για την στέγαση, την σίτιση, την περίθαλψη, τα φάρμακα των αδέσποτων που οι εθελοντές μαζεύουν και περιθάλπουν – φιλοξενούν χρόνια τώρα!! Έχουμε ζητήσει αμέτρητες φορές βοήθεια από τον Δήμο, που στο κάτω κάτω δικά τους είναι τα ζώα, την έχουν αρνηθεί ΟΛΕΣ αλλά εξακολουθούν να έχουν το θράσος να μας “φορτώνουν” ζώα!

Τι προσφέρει λοιπόν ο Δήμος γι αυτά;; Αντιβιώσεις;; Όχι! Φάρμακα για τη θεραπεία λοιμωδών ασθενειών;; Όχι!! Στειρώσεις, εμβολιασμούς κι αποπαρασιτώσεις όλον τον χρόνο;; Όχι!! Εξετάσεις σε όλα τα ζώα;; Όχι!! Χειρουργεία και νοσηλείες κάθε φορά που είναι απαραίτητο;; Όχι!! Φιλοξενία;; Όχι!! Διαθέσιμο κτηνίατρο 24/7;; Όχι!

Όλα τα υπόλοιπα λοιπόν ποιος τα αναλαμβάνει;; Εμείς οι εθελοντές φυσικά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ!! Η υποχρέωση μας είναι μόνο ηθική!!

Κι ερχόμαστε τώρα στην επόμενη μέρα του τηλεφωνήματος με την Αντιδήμαρχο, όπου η ίδια εθελόντρια δέχτηκε ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΛΕΑΝΘΗ ΜΑΝΔΑΛΙΑΝΟ!! Μαινόμενος, κάλεσε ενεργή εθελόντρια και την απείλησε πως ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΖΩΟ (ΝΟΜΙΜΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ) ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΥΛΛΑΒΕΙ!! ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΣΤΕ;;;; ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΙ ΑΛΗΤΕΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ;;; ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΘΑ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ; ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ! ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ!

ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑΣ “ΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;; ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ;;” Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ “ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ, Π Α Ρ Τ Ε  Τ Α  Σ Π Ι Τ Ι  Σ Α Σ!!”

Αυτή η συμπεριφορά, αυτός ο τρόπος, αυτό το νταϊλίκι σε εθελοντές που πασχίζουν τόσα χρόνια, υποκαθιστώντας τους, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΨΙΛΑ!! Η ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ!! ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ Ο, ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ!!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ!!

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!

Σας ευχαριστούμε»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ