Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠαρουσίαση βιβλίου «Παραμύθια από την Πόλη - Αφηγήσεις του πατέρα μου»

Παρουσίαση βιβλίου «Παραμύθια από την Πόλη – Αφηγήσεις του πατέρα μου»

Παρουσίαση βιβλίου «Παραμύθια από την Πόλη – Αφηγήσεις του πατέρα μου»
στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ “Ταράτσα στα δυτικά”

Χρώματα, αρώματα και μουσικές της Πόλης, ιστορίες που μαγεύουν και ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες, μέσα από γλαφυρές διηγήσεις παραμυθιών, “ζωντανεύουν” στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελισάβετ Σατσόγλου «Παραμύθια από την Πόλη – Αφηγήσεις του πατέρα μου», που διοργανώνει – στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ “Ταράτσα στα δυτικά”- η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δια του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00μμ στην ταράτσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου – Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” (Οδός Μοναστηρίου- Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο Κορδελιό).

Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο, θα μιλήσουν – εκτός από τη συγγραφέα – η Καθηγήτρια Δημιουργικής Γραφής Ελένη Γρομπανοπούλου και ο

Συγγραφέας – Πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών Αλέξανδρος Ακριτίδης.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν τα μέλη του Θεατρικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών

«Διθύραμβος εξ αμάξης» Βάνα Βουρτσάκη, Αναστάσιος Σαλονικίδης, Ιωάννα Κατσαρού, Αφροδίτη Ιωάννου και Παρασκευάς Πινέλης.

Τη βιβλιοπαρουσίαση “ντύνουν” μουσικά οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Τσαλίκογλου, Κώστας Σαμαρτζίδης, Δήμητρα Κεφάλου και Μυρτώ Σοφοτάσιου.

Σημείωμα της συγγραφέως Ελισάβετ Σατσόγλου «Παραμύθια από την Πόλη – Αφηγήσεις του πατέρα μου»

Τότε δεν βάζανε τα παραμύθια σε κατηγορίες. Τα άκουγαν για να παρηγορηθούν και να περάσουν ευχάριστα τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Δεν υπήρχε τηλεόραση να ξεχαστούν μέχρι να τους πιάσει η νύστα. Εκεί, στο Τσινάρ, ακούγοντας ο πατέρας μου παραμύθια από τη μαμά του, που ήρθε διωγμένη από την Πόλη, διαμόρφωνε άποψη για τον κόσμο χωρίς να το πάρει είδηση. Παίζοντας πού και πού μαντολίνο μου τα έλεγε και σε μένα. Μαγεμένη από τη γλαφυρή αφήγησή του τον άκουγα με τα μάτια ορθάνοιχτα και χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην καρδιά μου και στην μνήμη μου. Πού να ήξερα ότι η Λεϊλά περνούσε το άγχος της ενηλικίωσης και πως η μάγισσα Τσιλελέμτσικι θα είχε το φίλτρο του περάσματος από την εφηβεία στην φοβερή ενηλικίωση. Δεν γνώριζα πώς ο Κασιδιάρης, που προκαλούσε τον χλευασμό σε όλη την επικράτεια με την εμφάνισή του, θα με δίδασκε πώς ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Και φυσικά τον σεβασμό στη διαφορετικότητα δίνοντας τις ίδιες ευκαιρίες, όπως έκανε η πριγκιποπούλα του παραμυθιού. Και βέβαια μαθήματα αυτογνωσίας και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης στο τρίτο παραμύθι.

Το ποντικογατοσκυλοαρκουδολιόνταρο θα κατανοήσει την αξία να είσαι ο εαυτός σου. Τα παραμύθια από την Πόλη όπως τ’ άκουσα από τον πατέρα μου είναι βάλσαμο στη ψυχή μου, μου μετέφεραν όλα τα αρώματα και χρώματα της Πόλης, με σύνδεσαν με τις ρίζες μου και φυσικά διαμόρφωσαν χωρίς να το καταλάβω την προσωπικότητά μου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ