Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού πέτυχε την υποχρηματοδότηση της ανέγερσης του 25ου Δημοτικού Σχολείου...

Η διοίκηση Μανδαλιανού πέτυχε την υποχρηματοδότηση της ανέγερσης του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 21ης Σεπτεμβρίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Μπαλτάς ρώτησε τι συνέβη ακριβώς και αντί για 5.750.000 ευρώ χρηματοδότηση που είχε εξασφαλισμένη ο δήμος για την ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου άνωθεν της περιφερειακής οδού, θα γίνει η δημοπρασία με 2.000.000 ευρώ λιγότερα. Ο κύριος Μπαλτάς ζήτησε επιτακτικά απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Τι απάντησε ο λαλίστατος αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σταυρίδης στο Θοδωρή Μπαλτά;

«Εμείς είμαστε υπεύθυνοι αν η χρηματοδότηση ήταν 5.000.000 ευρώ και τώρα είναι 3.700.000 ευρώ; Εμείς είμαστε υπεύθυνοι; Μπορούμε να σας απαντήσουμε σε αυτό; Εγώ προσπάθησα να μάθω και δεν μπόρεσα», ήταν η απάντηση του κυρίου Σταυρίδη.

Χάθηκε το 35% της χρηματοδότησης για το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, χάθηκαν 2.000.000 ευρώ από τα 5.750.000 ευρώ της χρηματοδότησης και η διοίκηση Μανδαλιανού θεωρεί πως δεν έχει καμία ευθύνη.

Ο κύριος Σταυρίδης προσπάθησε να μάθει γιατί χάθηκε το 35% της χρηματοδότησης του σχολικού κτηρίου, δεν έμαθε, οπότε η κουβέντα έκλεισε. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας ρώτησε γιατί κόπηκε το 35% της χρηματοδότησης, η πολιτεία αρνήθηκε να του απαντήσει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και γιατί δεν παραιτείται ο κύριος Σταυρίδης; Δηλαδή, τι πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί; Χάθηκε το 35% της χρηματοδότησης του σχολείου, η πολιτεία δεν του εξηγεί το λόγο κι εκείνος θεωρεί ότι όλα είναι καλά κι όλα είναι ωραία κι αυτός ήταν μ’ άλλονε παρέα και που σοκάκι να τραγουδήσεις, δεν επιτρέπονται οι αναμνήσεις.

Δυστυχώς αυτή είναι η διοίκηση Μανδαλιανού. Μια διοίκηση που επί της θητείας της χάνεται το 35% εξασφαλισμένης χρηματοδότησης για σχολικό κτήριο και για εκείνην ο μήνας έχει εννιά. Αυτό είναι το ενδιαφέρον της διοίκησης Μανδαλιανού και η κοινωνική ευαισθησία που προσπαθεί να δείξει για το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού. Όχι μόνο δεν φροντίζει να χτιστούν νέα σχολικά κτήρια, όχι μόνο δεν μετέφερε το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού σε ιδιωτικό χώρο για να κάνει οικονομία στην πολιτεία, αλλά από πάνω χάνει και το 35% εξασφαλισμένης χρηματοδότησης χωρίς να την ενδιαφέρει καθόλου.

Η διοίκηση Μανδαλιανού γράφει μια κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Κιμ. Ο.

Επειδή η διοίκηση Μανδαλιανού είναι πρόθυμη να στοιβάξει μαθητές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ