Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση Μανδαλιανού στο θέμα του ΘΕΠΑΝ

Καμία εμπιστοσύνη στη διοίκηση Μανδαλιανού στο θέμα του ΘΕΠΑΝ

Η διοίκηση Μανδαλιανού, αφού πρώτα προσπάθησε να χαρίσει το δημοτικό ακίνητο του ΘΕΠΑΝ μαζί με τα δημοτικά κτήρια που υπάρχουν μέσα σ’ αυτό στην Εκκλησία και από πάνω να βάλει το δήμο να πληρώνει και ενοίκιο στην Εκκλησία(!), τώρα και κατόπιν της ευρέσεως του τίτλου ιδιοκτησίας του ακινήτου προσπαθεί να πείσει πως αγωνίζεται για να κατοχυρωθεί το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) στο δήμο.

Επειδή όμως αυτή η διοίκηση πολλά λέει και τίποτα δεν κάνει για όλα τα ζητήματα, ποιος μπορεί να την εμπιστευτεί; Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί έναν δήμαρχο που έλεγε από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου πως δεν έχει σημασία εάν το ακίνητο ανήκει στο δήμο ή στην Εκκλησία; Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί έναν δήμαρχο που δεν αναρωτιόταν πώς είναι δυνατόν να έχτισε τόσα ακίνητα μέσα στο χώρο ο δήμος χωρίς καμιά αντίδραση της Εκκλησίας και ξαφνικά η Εκκλησία να θυμήθηκε πως ο χώρος της ανήκει;

Δεν είναι όμως μόνο τα παραπάνω που πρέπει να δημιουργήσουν εγρήγορση για το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΘΕΠΑΝ στην αντιπολίτευση του δήμου και σε όσους νοιάζονται πραγματικά να μείνει το ακίνητο στο δήμο. Είναι και δύο άλλα γεγονότα που δείχνουν πως η διοίκηση Μανδαλιανού χρειάζεται καθημερινό έλεγχο για το ΘΕΠΑΝ.

Το πρώτο γεγονός είναι κάποιες φωνές που ακούγονται από κάποιους της διοίκησης, που θέλουν να τους κάνουμε και άγαλμα για τα όσα έπραξαν σχετικά με το ΘΕΠΑΝ, οι οποίοι άλλα λένε εδώ, άλλα λένε εκεί και άλλα παραπέρα. Το βασικότερο από αυτά που λένε και τολμούν να τα λένε και εδώ και εκεί και παραπέρα και νομίζουνε πως απευθύνονται σε ιθαγενείς και σε παιδάκια, είναι πως ο τίτλος ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ, που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και σε προέκταση στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, δεν είναι πλέον και τόσο κανονικός τίτλος γιατί μεσολάβησαν διάφορα.

Το δεύτερο γεγονός είναι ότι η διοίκηση Μανδαλιανού ενέπλεξε την Εκκλησία προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αντιεκπαιδευτική και αντιεπιστημονική πρότασή της για συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου. Σ’ αυτό το δεύτερο γεγονός υπάρχουν δύο περίεργα πράγματα. Το πρώτο περίεργο είναι πως δήμος και Εκκλησία αντιδικούν για το ΘΕΠΑΝ και μάλιστα ο Μητροπολίτης έχει επιτεθεί φραστικά γι’ αυτό το ζήτημα πολλές φορές στο δήμαρχο, μία από αυτές μάλιστα ήταν στο φετινό αγιασμό του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού. Το δεύτερο περίεργο είναι πως στον αγιασμό του Ειδικού Σχολείου ο Μητροπολίτης επιπλέον επιτέθηκε φραστικά στο δήμαρχο γιατί ο δεύτερος ήθελε να φέρει σε αντιπαράθεση τους γονείς των σχολείων. Μερικές ημέρες αργότερα φαίνεται πως ο Μητροπολίτης στήριξε τη βούληση του δημάρχου για συστέγαση των δύο Δημοτικών Σχολείων του Ευόσμου. Αν δεν καταλάβαμε καλά μπορεί να το διευκρινίσει η Εκκλησία.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να δημιουργήσουν εγρήγορση στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας. Το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο και στους δημότες και η διοίκηση Μανδαλιανού πρέπει να πιεστεί προκειμένου οι δικαστικές διαδικασίες για την κατοχύρωσή του να τελειώσουν άμεσα. Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια ήξεις αφήξεις της διοίκησης Μανδαλιανού και γι’ αυτό το ζήτημα. Φτάνει πια.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ