Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤι ενέργειες θα κάνει η διοίκηση Μανδαλιανού για το ΘΕΠΑΝ;

Τι ενέργειες θα κάνει η διοίκηση Μανδαλιανού για το ΘΕΠΑΝ;

Το θέμα του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) θα πρέπει να λυθεί, σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του κράτους, στα κτηματολογικά δικαστήρια, αφού ο τίτλος ιδιοκτησίας ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το ακίνητο, εξαιτίας παραλείψεων της Διεύθυνσης Γεωργίας και του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, στο Κτηματολόγιο ενεγράφη στην Εκκλησία.

Η Διεύθυνση Γεωργίας ζήτησε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να καταθέσει την αγωγή γιατί δεν έχει δική της Νομική Υπηρεσία και το Νομικό Συμβούλιο όρισε δικηγόρο Αθηνών για να κάνει τη διαδικασία. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου απευθύνθηκε στη δικηγόρο για να συνδράμει τη διαδικασία με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Πώς όμως εξελίσσεται η διαδικασία και πότε θα κατατεθεί η αγωγή; Η προθεσμία λήγει οριστικά στο τέλος του έτους και υπάρχει ο κίνδυνος ένα ακίνητο 7 εκατομμυρίων ευρώ να χαθεί από τα χέρια του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και να βρεθεί στα χέρια της Εκκλησίας; Φτάσαμε στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Η διοίκηση Μανδαλιανού αφού πρώτα προσπάθησε να δώσει το δημοτικό ακίνητο στην Εκκλησία και επιπλέον να της πληρώσει ενοίκιο, γιατί έλεγε πως δεν έβρισκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ανήκει στο δήμο ενώ μέλη της γνώριζαν ότι ανήκει στο δήμο, τώρα συνεχώς απαντάει και θα απαντάει πως είναι στο χέρι του κράτους η ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί η διαδικασία.

Η διοίκηση Μανδαλιανού πρέπει να κάνει ενέργειες για το ΘΕΠΑΝ εδώ και τώρα. Η αγωγή έπρεπε να κατατεθεί χθες. Το ότι η διοίκηση Μανδαλιανού ενέπλεξε την Εκκλησία στη λύση του προβλήματος της μεταστέγασης του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού, δεν είναι καλός οιωνός και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Ακόμα και τώρα που αποδείχτηκε πως ο τίτλος ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και σε συνέχεια στο δήμο, η Εκκλησία δεν παραιτείται από τη διεκδίκηση του ακινήτου, για το οποίο μάλιστα ο Μητροπολίτης έκανε επίθεση στο δήμαρχο κατά τον αγιασμό του Ειδικού Σχολείου. Γιατί μετά από τέτοια επίθεση γι’ αυτό το θέμα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ενέπλεξε τον Μητροπολίτη για τη λύση ενός θέματος για το οποίο καμία αρμοδιότητα δεν έχει;

Μήπως τελικά κάποιος πρέπει να πάει το φάκελο του ΘΕΠΑΝ στον εισαγγελέα μήπως και δεν χαθεί το ακίνητο από το δήμο;

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ