Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔεν θα τολμήσουν να προχωρήσουν στη συστέγαση του 19ου και του 24ου...

Δεν θα τολμήσουν να προχωρήσουν στη συστέγαση του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας ήρθε χθες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου όχι για να δώσει λύση στα αμέτρητα προβλήματα της σχολικής στέγης που έχει ο δήμος, αλλά για να «βάλει πλάτη» στη συστέγαση του 19ου και του 24ου Δημοτικού Σχολείου, στη «σαρδελοποίηση» των μαθητών τους και στην κατάργηση ενός κτηρίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια περιοχή που χρειάζεται κι άλλα σχολεία.

Τελικά, κάτω από την κινητοποίηση φορέων της Εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στη χθεσινή σύσκεψη αλλά πήγαν απρόσκλητοι, η αντιεπιστημονική και αντιεκπαιδευτική πρόταση του δημάρχου για συστέγαση φαίνεται πως δεν πρόκειται να περάσει. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες αναγκάστηκαν μαζί με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας να επισκεφτούν το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Κατά την επίσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας είδε ο ίδιος τις αίθουσες, οι οποίες όσο και να τις μετρούσανε παρέμεναν μαζί με τις βοηθητικές 14 και όχι 17, και την αυλή, η οποία όσο και να την κοιτούσαν παρέμενε η ίδια και δεν μεγάλωνε. Η αυτοψία που έγινε απέδειξε πόσο δίκιο έχουν όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης που αντιδρούν στη συστέγαση, μαζί με αυτούς και η Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η συστέγαση των δύο σχολείων δεν έχει καμία βάση και είναι μια ξεκάθαρη εμμονή του δημάρχου, ο οποίος θέλει να λύσει το πρόβλημα της στέγασης του Ειδικού Σχολείου, με το οποίο δεν ασχολήθηκε επί τρία χρόνια όπως έπρεπε, σε βάρος των μικρών μαθητών του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, σε βάρος τελικά της Εκπαίδευσης αφού το 2022 προσπαθεί να καταργήσει ένα κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια περιοχή που το έχει απόλυτη ανάγκη.

Μετά την αυτοψία και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, εάν υπάρξει οποιαδήποτε αντιεπιστημονική προσπάθεια συστέγασης των δύο σχολείων -πράγμα που φαίνεται πως δεν πρόκειται να γίνει- θα βαρύνει και εκείνον προσωπικά αφού πλέον έχει γνώση για το πόσοι μαθητές χωρούν στο κτήριο και στην αυλή του. Τώρα πια δεν μπορεί να πει πως τον διαβεβαίωσαν οι κύριοι Μανδαλιανός και Σταυρίδης πως το κτήριο και η αυλή είναι αρκετά μεγάλα. Τώρα έχει άποψη ο ίδιος.

Κιμ. Ο.

Από τη σύσκεψη για τη συστέγαση σχολείων έλειπε ο δάσκαλος και ο ενωμοτάρχης!
Χτίσατε κτήριο για το Ειδικό Σχολείο κύριε Κόπτση;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ