Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑπό τη σύσκεψη για τη συστέγαση σχολείων έλειπε ο δάσκαλος και ο...

Από τη σύσκεψη για τη συστέγαση σχολείων έλειπε ο δάσκαλος και ο ενωμοτάρχης!

Προφανώς ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός δεν έχει αντιληφθεί, μετά από τρία χρόνια στο δημαρχιακό θώκο, ότι είναι δήμαρχος του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας και όχι πρόεδρος του χωριού στο οποίο διαδραματίζεται το διήγημα «Όταν ήμουν δάσκαλος» του Ιωάννη Κονδυλάκη.

Ο κύριος Μανδαλιανός οργάνωσε σύσκεψη για να αποφασιστεί η συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου και σ’ αυτήν κάλεσε μόνο τον ιερέα του χωριού. Τον δάσκαλο του χωριού τον απέκλεισε γιατί ο αφορεσμένος διακατέχεται από αντιδραστικάς απόψεις εναντιουμένας εις την του Θεού τάξιν!

Τον ενωμοτάρχη ο κύριος Μανδαλιανός είτε ξέχασε να τον καλέσει είτε δεν τον κάλεσε γιατί βρισκόταν σε αμφιβολία αν θα πρέπει να καλέσει αυτόν ή τον Βεληγκέκα αφού έχει μπερδέψει που ακριβώς βρίσκεται το χωριό που διοικεί. Βρίσκεται στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα ή βρίσκεται ακόμη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία;

Απίστευτο κι όμως αληθινό; Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου έκανε σύσκεψη για το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου, κάλεσε σ’ αυτήν ιερείς, αλλά δεν κάλεσε τους συλλόγους γονέων των δύο σχολείων, δεν κάλεσε την Ένωση Γονέων του δήμου, δεν κάλεσε το Σύλλογο των δασκάλων του δήμου, δεν κάλεσε την αντιπολίτευση του δήμου.

Όλοι αυτοί, οι οποίοι δεν καλέστηκαν, έμαθαν για τη σύσκεψη και πήγαν μόνοι τους αναγκάζοντας τον δήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας να τους ακούσουν. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης δεν τελείωσε εκεί.

Αφού οι Σύλλογοι Γονέων και η Ένωση Γονέων είπαν την άποψή τους, τούς ζητήθηκε να αποχωρήσουν για να προχωρήσει η σύσκεψη και να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι. Αποχώρησαν οι Σύλλογοι Γονέων, αποχώρησε η Ένωση Γονέων και έμειναν στη σύσκεψη ο δήμαρχος με υπηρεσιακούς παράγοντες και τους ιερείς να συζητήσουν τη συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου.

Αυτά συμβαίνουν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Για τη συστέγαση δύο σχολείων δεν έχει λόγο ο Η΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι, αλλά έχουν λόγο η Μητρόπολη και οι ιερείς. Τέτοιο δήμο δημιούργησε με Ήθος και με Όραμα ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός και όλοι όσοι τον περιστοιχίζουν.

Σ.

ΥΓ. Να τον κάνει η κυβέρνηση τον κύριο Μανδαλιανό υπουργό Υγείας για να αποφασίζει για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό σε συσκέψεις με ιερείς.

Δεν θα τολμήσουν να προχωρήσουν στη συστέγαση του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου
Χτίσατε κτήριο για το Ειδικό Σχολείο κύριε Κόπτση;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ