Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου μαζί με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στην 86η ΔΕΘ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου μαζί με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στην 86η ΔΕΘ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, ανταποκρίθηκε άμεσα στο γραπτό αίτημα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ- ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» προκειμένου να στηρίξει όπως πάντα μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα της αρμόδιας αντιδημαρχίας, σθεναρά το έργο του Συλλόγου συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αύξηση του αριθμού νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο αρχείο εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στήριξε καθημερινά και καθ όλη την διάρκεια της 86ης ΔΕΘ από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, την συμμετοχή του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ- ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» με την παρουσία …  δημοτικής υπαλλήλους Μένιας Μουτσία η οποία συμμετείχε ενεργά στην ενημέρωση, την πληροφόρηση, δειγματοληψία και την ευαισθητοποίηση  των πολιτών για την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα της Δωρεάς Μυελού των Οστών και στη λήψη δειγμάτων.

«Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι γιατί συμβάλλαμε-εμπράκτως-ακόμη μια φορά στην διάδοση των ανθρωπιστικών και σωτήριων μηνυμάτων που απευθύνει το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε όλους τους Έλληνες, με στόχο την διάσωση των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν συμβατό δότη» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, προσθέτοντας ότι η Δωρεά Μυελού των Οστών, όπως και η αιμοδοσία  δεν είναι ούτε ελεημοσύνη ούτε φιλανθρωπία. Είναι οι βασικοί πυλώνες της ιατρικής  είναι η κορυφαία έκφραση  κοινωνικής αλληλεγγύης και δείκτης Πολιτισμού για κάθε χώρα του κόσμου.

Η λήψη δείγματος είναι μία απλή διαδικασία που γίνεται με δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) και αφορά υγιείς υποψηφίους 18 έως 45 ετών. Ο εθελοντής δότης παραμένει καταχωρημένος στο αρχείο και ενεργός μέχρι τα 55α γενέθλιά του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.
Δώσε ελπίδα! Δώσε ζωή! Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών!».

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ