Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛειψή αυλή για τους μαθητές όπως λειψή δουλειά για τις σχολικές καθαρίστριες

Λειψή αυλή για τους μαθητές όπως λειψή δουλειά για τις σχολικές καθαρίστριες

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η διοίκηση Μανδαλιανού τους μαθητές του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου είναι ακριβώς ο ίδιος που αντιμετώπιζε τις σχολικές καθαρίστριες πριν από λίγο καιρό.

Σε μια μικρή αυλή η διοίκηση Μανδαλιανού θέλει να στοιβάξει τους μαθητές σαν σαρδέλες. Η διοίκηση Μανδαλιανού επαναλαμβάνει πως αυτή η λειψή αυλή είναι αρκετή για να χωρέσει 270-280 παιδιά. Εμείς προκαλούμε κάθε νοήμονα άνθρωπο να πάει να τη δει από κοντά. Εκτός κι αν η διοίκηση Μανδαλιανού εννοεί πως τα παιδιά χωράνε στην αυλή σε στρατιωτική παράταξη.

Η διοίκηση Μανδαλιανού πριν λίγες ημέρες προσπάθησε με κάθε τρόπο να προσλάβει τις σχολικές καθαρίστριες με ημιαπασχόληση και όχι με πλήρη απασχόληση. Η διοίκηση Μανδαλιανού θεωρούσε πως η λειψή δουλειά και η λειψή ζωή για τις σχολικές καθαρίστριες ήταν πολύ φυσιολογική.

Η διοίκηση Μανδαλιανού θα θεωρούσε λογικό τα παιδιά και τα εγγόνια των στελεχών της να στοιβαχτούν σε μια αυλή με τον τρόπο που θέλουν να στοιβάξουν τους μαθητές του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου;

Τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού θα δέχονταν να δουλέψουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους με τον τρόπο που ήθελαν να βάλουν να δουλέψουν οι σχολικές καθαρίστριες;

Δυστυχώς αυτή είναι η αντίληψη της διοίκησης Μανδαλιανού και το έχει αποδείξει περίτρανα. Λειψή αυλή, λειψή δουλειά, λειψό οξυγόνο, λειψά πάρκα, λειψά σχολεία, λειψά ΚΕΠ, λειψά τα πάντα και τελικά λειψή ζωή για τους δημότες. Για τους εαυτούς βέβαια θέλουν τα καλύτερα.

Η προσπάθεια της διοίκησης Μανδαλιανού για λειψή δουλειά όσον αφορά τις σχολικές καθαρίστριες δεν πέρασε εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης του δήμου, του Σωματείου Εργαζομένων, της Ένωσης Γονέων του δήμου και των ίδιων των Σχολικών Καθαριστριών. Το ίδιο θα συμβεί και με το 24ο και 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου, αφού στην προσπάθεια της διοίκησης αντιδρούν σύσσωμοι οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων, η Ένωση Γονέων του δήμου, ο Η΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης και όλη η αντιπολίτευση του δήμου.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ