Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣιγά να μην δούμε τη Φιλαρμονική του δήμου στην παρέλαση της 28ης...

Σιγά να μην δούμε τη Φιλαρμονική του δήμου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 31ης Αυγούστου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης ρώτησε για μία ακόμα φορά τι έκανε η διοίκηση του δήμου με την υπόθεση της Φιλαρμονικής.

Ο κύριος Ναθαναηλίδης είπε συγκεκριμένα πως είναι 31 Αυγούστου και ότι σε λιγότερο από δύο μήνες θα γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση που έκανε ο ίδιος και η οποία ήταν να φροντίσει η διοίκηση να μάθει τον τρόπο λειτουργίας των Φιλαρμονικών σε δήμους που έχουν καλές Φιλαρμονικές και να κάνει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης υπογράμμισε πως όλο το Δημοτικό Συμβούλιο είχε συμφωνήσει με αυτήν την πρόταση, αλλά αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ενώ επεσήμανε πως η μία θέση αρχιμουσικού που προτείνεται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας δεν λύνει το πρόβλημα της Φιλαρμονικής.

«Θα πάμε πάλι με δανεικά να κάνουμε παρέλαση τον Οκτώβριο; Θα ψάχνουμε πάλι τον αρχιμουσικό που δεν ήταν ένα χρόνο, έξι μήνες στη μισθοδοσία του δήμου να μας κάνει την παρέλαση; Δεν έχετε καμιά δικαιολογία», ολοκλήρωσε την ερώτησή του για τη Φιλαρμονική ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης.

Η απάντηση του δημάρχου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, ήταν πως η Φιλαρμονική υπάρχει μέσα στον ΟΕΥ σαν όργανο ξεχωριστό και θα θεσμοθετηθεί ώστε να υπάρξει σωστά, σχεδιασμένη εκ βάθρων, να έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις, συγκεκριμένα καθήκοντα και συγκεκριμένες απαιτήσεις από το δήμο.

Δηλαδή, για όποιον δεν κατάλαβε την απάντηση του δημάρχου, Φιλαρμονική του δήμου δεν πρόκειται να δούμε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού έχει αποφασίσει να φερθεί με εμμονή στους μουσικούς της Φιλαρμονικής, ακριβώς με την ίδια εμμονή που συμπεριφέρεται στο ζήτημα της συστέγασης του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου.

Επίσης, πάλι για όποιον δεν κατάλαβε την απάντηση του δημάρχου, η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για τη Φιλαρμονική γιατί δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν δήμο που έχει Φιλαρμονική της προκοπής, η διοίκηση Μανδαλιανού με τους τόσους εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και λογοτέχνες.

Τέλος, πάλι για όποιον δεν κατάλαβε την απάντηση του δημάρχου, Φιλαρμονική ο δήμος θα δει ξανά μόνο όταν η διοίκηση Μανδαλιανού μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού η συγκεκριμένη διοίκηση αντιμετωπίζει τη Φιλαρμονική με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει το ΚΕΠ που πρέπει να λειτουργήσει στην Πολεοδομία Ευόσμου.

Αφού η διοίκηση Μανδαλιανού έβαλε την Φιλαρμονική στον ΟΕΥ σαν ξεχωριστό όργανο, θα έπρεπε να διευκρινίσει σαν τι όργανο την αντιλαμβάνεται! Σαν μπουζούκι, σαν κιθάρα ή σαν κιθαρομπούζουκο; Γιατί αποκλείεται να την αντιλαμβάνεται διαφορετικά με τον τρόπο που την αντιμετωπίζει.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ