Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ κύριος Νικολαΐδης διαβεβαίωσε πως η διοίκησή του είχε σχέδιο για το...

Ο κύριος Νικολαΐδης διαβεβαίωσε πως η διοίκησή του είχε σχέδιο για το Ειδικό Σχολείο

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 31ης Αυγούστου 2022, έλαβε το λόγο ο τέως αντιδήμαρχος Παιδείας Σωτήρης Νικολαΐδης για να πει πως είναι ψέμα ότι δεν υπήρχε σχέδιο για το Ειδικό Σχολείο.

Ο κύριος Νικολαΐδης είπε πως από τις πρώτες προτεραιότητες του ίδιου, ως αντιδημάρχου τότε Παιδείας, και του δημάρχου ήταν το Ειδικό Σχολείο. Μάλιστα για το δήμαρχο είπε πως ήταν και προσωπικό του στοίχημα.

Ο κύριος Νικολαΐδης μάλιστα ανέφερε ενέργειες που έκαναν, πριν καν αναλάβουν τη διοίκηση, με ένα οικόπεδο άνωθεν της περιφερειακής. Ο τέως αντιδήμαρχος Παιδείας συνέχισε λέγοντας πως πάρα πολλές εργατοώρες δαπανήθηκαν και από τον δήμαρχο και από το Τμήμα Παιδείας για το Ειδικό Σχολείο.

Ο κύριος Νικολαΐδης ανέφερε κάποιες λύσεις που έψαξε να βρει η διοίκησή του και ζήτησε από την αντιπολίτευση να προτείνει λύσεις.

Ο κύριος Σωτήρης Νικολαΐδης είναι ένας ακόμα εκπαιδευτικός της διοίκησης Μανδαλιανού που θεωρεί πολύ φυσιολογικό να στοιβαχτούν σαν σαρδέλες οι μαθητές του 24ου και του 19ου Δημοτικού Σχολείου γιατί πιστεύει ότι η διοίκησή του έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να βρεθεί άλλη λύση για τη στέγαση του Ειδικού Σχολείου.

Θα θέλαμε να πιστέψουμε τις διαβεβαιώσεις του κυρίου Νικολαΐδη πως ο ίδιος, ο δήμαρχος και όλη η διοίκηση ξόδεψαν πάρα πολλές εργατοώρες για να λυθεί το πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου. Θα θέλαμε να πιστέψουμε τις διαβεβαιώσεις του κόντρα σ’ αυτό που βλέπουμε, κόντρα στην πραγματικότητα και κόντρα στη λογική. Όμως αυτό είναι αδύνατον γιατί ο κύριος Νικολαΐδης ήταν ο ίδιος ο οποίος ως αντιδήμαρχος Παιδείας διαβεβαίωνε πως δεν πρόκειται να καταργηθούν βοηθητικές αίθουσες στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου εξαιτίας της συστέγασης σ’ αυτό του 24ου και του 19ου. Ο κύριος Νικολαΐδης θα πίστευε κάποιον που έδινε τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις;

Η αντιπολίτευση πρότεινε λύσεις. Η διοίκηση Μανδαλιανού ούτε προτείνει λύσεις που να μη δημιουργούν προβλήματα, ούτε ακούει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και από πάνω ισχυρίζεται πως δεν ακούστηκαν προτάσεις. Γιατί δεν είναι λύση να πάει το Ειδικό Σχολείο σε κατάλληλο κτήριο κάποιου άλλου δήμου ώσπου να χτιστεί το δικό του κτήριο άνωθεν της περιφερειακής οδού; Επειδή έτσι θέλουν ο κύριος Νικολαΐδης, ο κύριος Μανδαλιανός, ο κύριος Σταυρίδης και όλη η υπόλοιπή διοίκηση; Και είναι λογικό να διώξουν από το σχολείο τους 130 παιδιά, να τα στοιβάξουν σ’ ένα άλλο σχολείο μαζί με 140 παιδιά, για να μεταστεγάσουν στο σχολείο τους 30 παιδιά; Είναι λογικό; Σε ποια λογική εκτός από την παράλογη λογική της διοίκησης Μανδαλιανού είναι λογικό;

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ