Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣτους ποδηλατοδρόμους της διοίκησης Μανδαλιανού…

Στους ποδηλατοδρόμους της διοίκησης Μανδαλιανού…

Διαβάζεις στην ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για το μήνυμα της διαδημοτικής ποδηλατοβόλτας και σε πιάνουν τα γέλια. Μήνυμα ασφαλούς και βιώσιμης κίνησης στην πόλη. «ΝΑΙ στην οικολογική μετακίνηση, στη μειωμένη χρήση του αυτοκινήτου και στους εναλλακτικούς τρόπους κυκλοφορίας μέσα στην πόλη». Μάλιστα.

«Σκοπός μας είναι μέσα από αυτές τις δράσεις να κινητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους και να ενθαρρύνουμε τη χρήση βιώσιμων μέσων μεταφοράς, επιλέγοντας εναλλακτικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, ώστε όλοι μαζί να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας», είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Τα παραπάνω απευθύνονται στους ψηφοφόρους που δεν ξέρουν ούτε να κάνουν ποδήλατο. Φωτογραφίες, χαμόγελα, ποδήλατα και άγρα ψήφων. Τα παραπάνω δεν απευθύνονται σε όσους κάνουμε ποδήλατο, σε όσους χρησιμοποιούμε το ποδήλατο στην πόλη. Τα παραπάνω μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν σε ποδηλάτες.

Σε ποια πόλη να κάνουμε ποδήλατο; Σε ποιους ποδηλατόδρομους να κάνουμε ποδήλατο; Πώς να επιλέξουμε φιλικούς στο περιβάλλον τρόπους μετακίνησης όταν ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουμε να μας πατήσουν οδηγοί, ακόμα και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επειδή μας θεωρούν παράταιρους στο δρόμο; Όσοι έχουμε πάρει μαζί μας τα παιδιά μας με τα ποδήλατά τους για να βγούμε στην πόλη ξέρουμε. Τρέμει η ψυχή μας και ο κύριος Μανδαλιανός μας προτείνει να βάλουμε ένα λιθαράκι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης.

Εμείς το βάζουμε το λιθαράκι ανεβαίνοντας στο ποδήλατο και ανεβάζοντας σ’ αυτό και τα παιδιά μας. Ο κύριος Μανδαλιανός τι έκανε προς αυτήν την κατεύθυνση εκτός από το να μας προτείνει να βγούμε με ποδήλατο σ’ αυτούς τους δρόμους; Μήπως έκανε ποδηλατοδρόμους; Μήπως έκανε κάποιον σχεδιασμό για ποδηλατοδρόμους; Μήπως κάλεσε και τους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης να κάνουν έναν σχεδιασμό για δίκτυο ποδηλατοδρόμων;

Τίποτα δεν έκανε. Μας παροτρύνει να προστατέψουμε το περιβάλλον χρησιμοποιώντας το ποδήλατο. Εμείς το κάνουμε χωρίς να μας προτρέψει ο κύριος Μανδαλιανός. Εμάς και τα παιδιά μας με τα ποδήλατα ποιος θα μας προστατέψει σ’ αυτούς τους δρόμους; Ο κύριος Μανδαλιανός; Καλά δε είναι, όσοι παροτρύνουν τον κόσμο να χρησιμοποιήσει ποδήλατο για να προστατέψει το περιβάλλον, να προσπαθήσουν και οι ίδιοι να ανέβουν σε ποδήλατο και να ανεβάσουν τα παιδιά τους σε ποδήλατο σ’ αυτήν την πόλη. Αν το επιχειρήσουν δεν θα τολμήσουν ξανά να κάνουν τέτοιες προτάσεις.

Αν θέλει ο κύριος Μανδαλιανός να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες ποδήλατα, πριν τους το προτείνει ας φροντίσει να φτιαχτούν ποδηλατόδρομοι. Σ’ αυτήν την πόλη, ακόμα κι όσοι ποδηλατούμε καλά, τρέμουμε να προτείνουμε τέτοιο πράγμα στα παιδιά μας, τρέμουμε όταν τα παίρνουμε μαζί μας με τα ποδήλατά τους. Αλλά και σ’ αυτό το θέμα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός έχει εύκολα τα λόγια. Από πράξεις δεν βλέπουμε τίποτα.

Σ.

Τα ποδήλατα να είναι πράσινα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ