Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠρόγραμμα “Υιοθεσίας καρέκλας δημάρχου” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Πρόγραμμα “Υιοθεσίας καρέκλας δημάρχου” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Το θεσμό της “Υιοθεσίας καρεκλών δημάρχου, αντιδημάρχων και προέδρων Νομικών Προσώπων” – που αποτελεί μια εναλλακτική μορφή εθελοντικής προσφοράς και δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη πόλη της Ελλάδας ή της Ευρώπης, εγκαινιάζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε επιχειρήσεις, εθελοντικές ομάδες, συλλόγους και μεμονωμένους πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια για την αναβάθμιση του δήμου.

Στόχος της πρωτοβουλίας του Δήμου, η καλλιέργεια συλλογικής διοικητικής συνείδησης, ευθύνης και σεβασμού του δήμου, με την ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών, παρέχοντάς τους το κίνητρο για συμμετοχή και ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την προσπάθεια για την προαγωγή και ανάδειξη των προβλημάτων του δήμου.

Ο ρόλος του δημαρχιακού εθελοντισμού είναι τεράστιος και πρωταρχικός στην προσπάθεια αφύπνισης και ενθάρρυνσης της κοινωνικής συμμετοχής για μια πόλη ανθρώπινη και σύγχρονη. Επενδύοντας στην ανάγκη να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για την πόλη που οραματιζόμαστε, απευθύνουμε μέσω του καινοτόμου αυτού προγράμματος κάλεσμα σε φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες να υιοθετήσουν μία θέση δημάρχου ή αντιδημάρχων ή προέδρων νομικών προσώπων, αναλαμβάνοντας σε συνεργασία με το Δήμο τη φροντίδα και τον καλλωπισμό τους.

Με το σύνθημα «ο δήμος ανήκει σε όλους τους δημότες», το  πρόγραμμα πέραν των δυνατών αυτοδιοικητικών του συμβολισμών, επιχειρεί να δώσει το κίνητρο σε πολίτες και επιχειρήσεις να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για τη βελτίωση της καθημερινότητας της γειτονιάς τους, να συνδεθούν με τον τόπο τους, να αναλάβουν δράσεις που θα τον ομορφύνουν και τελικά να κάνουν αυτό που δεν μπορούν να κάνουν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και τα υπόλοιπα στελέχη της διοίκησης. Στόχος του νέου θεσμού είναι η μεταφορά της ευθύνης στους πολίτες, για να μάθουν να μην μας κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς, για να δούνε σε πόσο καυτές θέσεις καθόμαστε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο κανονισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο, για τους υιοθέτες προβλέπεται να υπάρξει διακριτική μνεία στις καρέκλες του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των προέδρων των Νομικών Προσώπων.

Τσάρλυ

ΥΓ. Το παραπάνω σκωπτικό άρθρο με αφορμή το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του δήμου με τίτλο «Πρόγραμμα “Υιοθεσίας Χώρων Πρασίνου” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ