Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔεκάδες πολίτες συμμετείχαν στη Διαδημοτική Ποδηλατοβόλτα

Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν στη Διαδημοτική Ποδηλατοβόλτα

Το δικό τους μήνυμα για ασφαλή και βιώσιμη κίνηση στην πόλη έστειλαν δημότες κάθε ηλικίας, συμμετέχοντας στη δράση της Διαδημοτικής Ποδηλατοβόλτας και στα εκπαιδευτικά δρώμενα με τίτλο «Ποδηλατούμε με ασφάλεια» που διοργάνωσαν με επιτυχία, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με τους Δήμους Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά, στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής τους στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022” αλλά και στην “Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο” .

Με το σύνθημα “ΝΑΙ στην οικολογική μετακίνηση, στη μειωμένη χρήση του αυτοκινήτου και στους εναλλακτικούς τρόπους κυκλοφορίας μέσα στην πόλη”, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν με τα ποδήλατά τους στην πλατεία δημαρχείου Ευόσμου, από όπου δόθηκε το σύνθημα της εκκίνησης της ποδηλατοπορείας, η οποία διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους του δήμου κατέληξε στο πρώην στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου στη Μενεμένη, για να συναντηθεί με τους συμμετέχοντες των άλλων Δήμων. Στη συνέχεια παιδιά ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου συμμετείχαν στην εκπαιδευτική βιωματική δράση «Ποδηλατούμε με ασφάλεια» , η οποία είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και την πρόληψη ατυχημάτων, συμβάλλοντας στην ενθάρρυνση της χρήσης του ως ένα βιώσιμο μέσο ενεργητικής μετακίνησης.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός δίνοντας παρών στη διαδημοτική διοργάνωση μαζί με το Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Εθελοντισμού του Δήμου Παύλου Μελά  Σάκη Λαζαρίδη, συνεχάρη όλους τους ποδηλάτες και των τριών Δήμων για τη συμμετοχή τους, η οποία για ακόμη μια χρονιά κατάφερε να μεταδώσει σε όλη την πόλη το μήνυμα για τη βιώσιμη κινητικότητα και τη χρήση των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης και κυκλοφορίας.

Στην δράση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς  Μαρία Γαβαλά, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Χρήστος Δεμερτζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Κυριακίδης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης Εμμανουήλ Ιωαννίδης.

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ,  οι δημοτικές αρχές και οι δημότες των τριών δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης με αφορμή την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στείλουμε όλοι μαζί  ένα  δυνατό μήνυμα σε όλη την πόλη. Σκοπός μας είναι μέσα από αυτές τις δράσεις να κινητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους και να ενθαρρύνουμε τη χρήση βιώσιμων μέσων μεταφοράς, επιλέγοντας εναλλακτικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, ώστε όλοι μαζί να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας” ανέφερε ο  Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, υποδεχόμενος τους ποδηλάτες και των τριών Δήμων.

Σημειώνεται πως τη δράση της Ποδηλατοβόλτας, στήριξαν εθελοντές της ομάδας ΠΡΟΤΕΚΤΑ, η Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού Ευόσμου που συνόδευσε τους ποδηλάτες σε όλη τη διαδρομή της ποδηλατοπομπής μαζί με τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης, ενώ πολύτιμη  υπήρξε και η συνδρομή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης στη διεξαγωγή της ποδηλατοβόλτας.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ