Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού πιέζει την κυβέρνηση για τη συστέγαση των Δημοτικών Σχολείων

Η διοίκηση Μανδαλιανού πιέζει την κυβέρνηση για τη συστέγαση των Δημοτικών Σχολείων

Η απερίγραπτη διοίκηση Μανδαλιανού πιέζει την κυβέρνηση για τη συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, πιέζει, δηλαδή, την κυβέρνηση να δεχτεί να σαρδελοποιήσει τα παιδιά, να τα στοιβάξει σ’ αυτήν την αυλή τρύπα, να καταργήσει βοηθητικές αίθουσες, να μετατρέψει ένα σύγχρονο σχολείο σε σχολείο της δεκαετίας του 1980, προκειμένου ο δήμαρχος να πραγματοποιήσει την αντιεκπαιδευτική του εμμονή.

Ποια είναι η διοίκηση Μανδαλιανού που πιέζει την κυβέρνηση;

Είναι η διοίκηση που υποχρηματοδοτήθηκε από το κονδύλι για την καταπολέμηση του covid-19, που πήρε 413.686,13 ευρώ λιγότερα από αυτά που έπρεπε να πάρει και δεν είπε ούτε μισή κουβέντα στην κυβέρνηση γι’ αυτήν την αδικία.

Είναι η διοίκηση που σε σχολείο της η υπουργός Παιδείας έστησε φιέστα πριν δύο χρόνια και ο δήμαρχος, που συμμετείχε στα κρυφά σ’ αυτήν τη φιέστα, δεν είπε τίποτα στην υπουργό για την άμεση ανέγερση σχολικού κτηρίου προκειμένου να στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού.

Είναι η διοίκηση που δεν πίεσε την κυβέρνηση προκειμένου το κτήριο του 24ου να είναι φέτος έτοιμο και να γίνει εκεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Είναι η διοίκηση που δεν πίεσε την κυβέρνηση να ξεκινήσει η ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Λίγο έλειψε μάλιστα να χαθεί η χρηματοδότηση.

Είναι η διοίκηση που δεν πίεσε την κυβέρνηση προκειμένου να βγούνε οι μαθητές από τις  52 υπόγειες αίθουσες που υπάρχουν στο δήμο.

Είναι η διοίκηση που δεν πίεσε την κυβέρνηση ώστε να δοθεί έκτακτη βοήθεια στους επαγγελματίες του δήμου για εκείνο το άδικο lock down μόνο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου απ’ όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Είναι η διοίκηση που δεν ήθελε να πιέσει την κυβέρνηση να παραχωρήσει δωρεάν στο δήμο τα γήπεδα του στρατοπέδου Παπακυριαζή, τα οποία μάλιστα τα κατασκεύασε ο δήμος. Η διοίκηση επέμενε μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο πως η μόνη λύση ήταν να πληρώσει ο δήμος ενοίκιο και παρουσίαζε αυτήν τη λύση ως επιτυχία. Τελικά κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και επειδή ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης διεκδίκησε και πήρε αντίστοιχα γήπεδα σε στρατόπεδο δωρεάν, παραχωρήθηκαν δωρεάν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου τα γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή.

Είναι η διοίκηση που δεν πίεσε την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση κατασκευής αγωγών ώστε να μην γίνεται ο δήμος Βενετία κάθε φορά που βρέχει.

Είναι η διοίκηση που δεν πίεσε τα ΕΛΠΕ για να λάβει τέλος το πρόβλημα της δυσοσμίας και όχι μόνο δεν τα πίεσε αλλά τα πέρασε και από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ λαμβάνοντας χορηγία από την Elpedison Μεγάλη Πέμπτη στα κρυφά (Η διοίκηση δημιουργεί παράδοση κάνοντας πράγματα στα κρυφά).

Αυτή λοιπόν η διοίκηση που δεν πίεσε κανέναν για τίποτα, πιέζει τώρα την κυβέρνηση για να στοιβάξει σαν σαρδέλες τους μαθητές του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων ώστε να παραστήσει ο δήμαρχος τον κοινωνικά ευαίσθητο! Κοινωνικά ευαίσθητος κάποιος που δεν πίεσε μέχρι τώρα για να δοθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα του δήμου. Κοινωνικά ευαίσθητος στην πλάτη μικρών μαθητών. Κοινωνικά ευαίσθητος στου κασίδη το κεφάλι.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ