Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚραυγή αγωνίας για την περιοχή της Διαλογής από τον ιερέα του Ιερού...

Κραυγή αγωνίας για την περιοχή της Διαλογής από τον ιερέα του Ιερού Ναού

Κραυγή αγωνίας για την περιοχή της Διαλογής στο Κορδελιό ακούστηκε από τον ιερέα του Ιερού Ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού κατά την περιφορά της εικόνας την παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο ιερέας ζήτησε κατ’ αρχάς από τους πιστούς να τον συγχωρέσουν για τον τόνο της φωνής του και στη συνέχεια τόνισε πως μέχρι και σήμερα ελάχιστα έργα γίνονται στην περιοχή της Διαλογής και ελάχιστοι γνωρίζουν αυτήν την περιοχή.

Ο ιερέας ζήτησε από τους αρμόδιους να αγαπήσουν την περιοχή και να κάνουν κάτι γι’ αυτήν, όχι για τα κτίσματα αλλά για τον κόσμο που είναι αυθεντικός και σωστός. Κατόπιν επανέλαβε πως ό,τι λέει το λέει με παράπονο και με πόνο καρδιάς και παρακάλεσε πάρα πολύ η κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Διαλογής να μεταφερθεί στο δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Δεν έχουμε με κανέναν τίποτα. Όλους σας αγαπάμε και όλους σας υποδεχόμαστε με την αγάπη και τον σεβασμό που σας πρέπει, όμως κάντε κάτι γι’ αυτήν την περιοχή που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη», συνέχισε το λόγο του ο ιερέας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Διαλογής, λέγοντας πως είναι ένα στολίδι μέσα στο δήμο, αλλά δεν το γνωρίζει κανένας. «Κάντε κάτι να το αναδείξετε», ήταν η τελευταία φράση της κραυγής αγωνίας του ιερέα.

Έχει απόλυτο δίκιο ο ιερέας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Διαλογής και για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τη διοίκηση του δήμου. Και λίγα είπε. Δεν φτάνει που δεν κάνει τίποτα η διοίκηση του δήμου για μια περιοχή που έχει ανάγκη από πολλά έργα και πολλές παρεμβάσεις, αλλά δεν αναδεικνύει ούτε το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το οποίο υπάρχει, για το οποίο δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα και το οποίο έχοντας ως επίκεντρο μπορεί να κάνει ενέργειες για την αναβάθμιση της περιοχής.

Τι ενέργειες όμως να κάνουν για την αναβάθμιση της περιοχής αυτοί που δεν κάνουν τίποτα για να απενταχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ μεγάλα οικόπεδα της περιοχής της Διαλογής, μεταξύ αυτών το γήπεδο ποδοσφαίρου, το πάρκο των Κύπριων Αγωνιστών και ο ίδιος ο Ιερός Ναός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, τα οποία δόθηκαν ως ενέχυρα στους δανειστές της χώρας;

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ