Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔραχμή δεν πρόκειται να πάρει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου από την πολιτεία

Δραχμή δεν πρόκειται να πάρει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου από την πολιτεία

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν πρόκειται να πάρει ούτε δεκάρα τσακιστή από την πολιτεία.

Ήρθε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και ζήτησε να γίνουν κατασχέσεις σε όσους χρωστούν στο δήμο, αντί να δεχτεί την πρόταση του Κώστα Αμανατιάδη, αντιδημάρχου Οικονομικών, για 120 δόσεις.

Ήρθε ο υπουργός Οικονομικών σε μια συνοικία που η πλειονότητα των κατοίκων της ζει στον αστερισμό του «μεροδούλι μεροφάι» και χαρακτήρισε κακοπληρωτές, δηλαδή μπαταχτσήδες, τους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους στο δήμο.

Ήρθε ο κύριος Σταϊκούρας σε έναν δήμο που πάρα πολλοί άνθρωποι κόβουν από το φαΐ τους και από το φαΐ των παιδιών τους για να τα βγάλουν πέρα, σε έναν δήμο που πάρα πολλοί άνθρωποι μπαίνουν στην ουρά των συσσιτίων της Εκκλησίας και είπε πως μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν ενώ η πολιτεία τους κατάργησε την έκτακτη εισφορά για να πάρει αποστομωτική απάντηση από τον κύριο Αμανατιάδη.

Ο κύριος Σταϊκούρας ζήτησε από τη διοίκηση Μανδαλιανού να προχωρήσει σε κατασχέσεις την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή του ζητάει από τον κόσμο να αλλάξει τους καυστήρες του αερίου και να ξαναβάλει καυστήρες πετρελαίου αν θέλει να επιβιώσει, την ίδια στιγμή που προειδοποιεί τον κόσμο πως έρχεται σκληρός και βαρύς χειμώνας, την ίδια στιγμή που τα έξοδα ενός νοικοκυριού έχουν εκτοξευτεί.

Πώς απάντησε η διοίκηση Μανδαλιανού σε αυτές τις αχαρακτήριστες κορώνες του υπουργού Οικονομικών;

Εξέδωσε ένα διθυραμβικό δελτίο τύπου για την παρουσία του υπουργού Οικονομικών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, παρουσιάζοντας μία εντελώς διαφορετική εικόνα από την πραγματικότητα και αποκρύπτοντας τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του αντιδημάρχου Οικονομικών.

Γιατί σε έναν δήμο με μια τέτοια διοίκηση η πολιτεία να δώσει έστω μία δραχμή; Γιατί η πολιτεία να χρηματοδοτήσει έναν δήμο με μία διοίκηση η οποία καλύπτει τέτοιες κορώνες ενός υπουργού; Γιατί να μην χρηματοδοτήσει ο κύριος Σταϊκούρας κάποιον δήμο που έχει δήμαρχο ο οποίος χτυπάει τη γροθιά στο τραπέζι όταν τον ακούει να λέει τέτοιες «ομορφιές»;

Αλήθεια, για να ήρθε ο κύριος Σταϊκούρας με τέτοια φόρα στο δήμο να πει τέτοια πράγματα σίγουρα κάποιος του είπε πως αυτή η διοίκηση τα σηκώνει. Ποιος άραγε να ήταν αυτός ο κάποιος; Μάλλον θα ήταν η κυρία Κεραμέως που ο δήμαρχος συμμετείχε μαζί της εν κρυπτώ σε φιέστα σε Δημοτικό Σχολείο του Ευόσμου το Σεπτέμβριο του 2020 για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε μια φιέστα που παρουσίαζε τα της παιδείας του δήμου καλά και ωραία κόντρα στην αλήθεια και στην πραγματικότητα.

Γ. Παπαδ.

Εάν δεν ήταν ο κ. Αμανατιάδης στη συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ