Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣτο τέλος του χρόνου το νέο μοντέλο τιμολόγησης του ηλεκτρισμού

Στο τέλος του χρόνου το νέο μοντέλο τιμολόγησης του ηλεκτρισμού

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Στο τέλος του χρόνου το νέο μοντέλο τιμολόγησης του ηλεκτρισμού. Απάντηση σε παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη

Το νέο μοντέλο τιμολόγησης του ηλεκτρισμού θα παρουσιαστεί από την Κομισιόν στο τέλος του χρόνου.«Στο τέλος του χρόνου θα έρθει η μεγάλη μεταρρύθμιση της αποδέσμευσης του φυσικού αερίου από τον ηλεκτρισμό», ανακοίνωσε στο Στρασβούργο κατά τη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την «Κατάσταση της Ένωσης» (State of the Union) η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν, απαντώντας σε παρεμβάσεις ευρωβουλευτών για το θέμα, μεταξύ των οποίων και της ευρωβουλευτή της ΝΔ -ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ  ζήτησε να μάθει για τον τρόπο λειτουργίας και το χρόνο εφαρμογής του νέου μοντέλου τιμολόγησης του ηλεκτρισμού, που θα αποσυνδέει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο.

Στην παρέμβαση της η κ. Σπυράκη, επισήμανε ότι «χρειάζεται η Κομισιόν να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για να σταθεροποιηθεί η αγορά και να προσελκύσουμε επενδύσεις», ενώ υπογράμμισε ότι όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης έχουν ήδη υιοθετηθεί από την Ελλάδα.

«Ξέρετε αύριο θα πάω στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη και πρέπει να εξηγήσω στους πολίτες τι σημαίνει η αλληλεγγύη στην πράξη αυτό το δύσκολο χειμώνα» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ.Σπυράκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ