Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑγιασμός για το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου στο ΔΑΚ μία ακόμα χρονιά

Αγιασμός για το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου στο ΔΑΚ μία ακόμα χρονιά

Η διοίκηση Μανδαλιανού επί ένα χρόνο αναλώθηκε στην προσπάθεια να στοιβάξει σαν σαρδέλες τους μαθητές των 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου συστεγάζοντάς τα στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου.

Για να κάνει όμως κάτι τέτοιο θα έπρεπε πρώτα να φροντίσει το κτήριο να είναι έτοιμο, αφού ακόμα και για να στοιβάξεις σαρδέλες πρέπει πρώτα να ετοιμάσεις την κονσέρβα ή το σκεύος που θα τις στοιβάξεις.

Το νεοανεγερθέν κτήριο δεν ήταν τελικά έτοιμο για να στεγάσει ούτε τους μαθητές του 24ου, αφού η διοίκηση Μανδαλιανού αντί να πιέσει τους αρμόδιους ώστε να είναι έτοιμο, πιέζει τη σχολική κοινότητα και τους αρμόδιους να αποδεχτούν τη σαρδελοποίηση.

Ο αγιασμός λοιπόν του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου έγινε για μία ακόμα φορά στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και τα μαθήματα άρχισαν για μία ακόμα φορά κάτω από τις εξέδρες.

Μετά τον αγιασμό μίλησαν στους γονείς εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου και ένα μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ο οποίος είναι δικηγόρος και έχει αναλάβει όλες τις νομικές κινήσεις του Συλλόγου.

Αυτό που επισήμαναν και οι τρεις είναι το απαράδεκτο του γεγονότος της συστέγασης δύο σχολείων με 14 τμήματα σ’ ένα κτήριο με 9 αίθουσες διδασκαλίας, ενώ και οι τρεις καυτηρίασαν το γεγονός της προσπάθειας κατάργησης των βοηθητικών αιθουσών για τα ειδικά μαθήματα, αφού είναι ανεπίτρεπτο το 2022 ένα σύγχρονο σχολείο να μετατρέπεται σε σχολείο που μας πάει πολλές δεκαετίες πίσω. Τέλος, και οι τρεις κάλεσαν τους γονείς να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να αποτρέψουν τη Δημοτική Αρχή να προσπαθήσει να επιβάλει την αντιπαιδαγωγική συστέγαση των δύο σχολείων.

Αύριο εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου το νεοανεγερθέν κτήριο να μην λειτουργήσει εφόσον δεν παραδοθεί νομίμως από τον ανάδοχο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ