Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ διοίκηση Μανδαλιανού κόντρα στη λογική και για το 24ο Δημοτικό Σχολείο...

Η διοίκηση Μανδαλιανού κόντρα στη λογική και για το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Η διοίκηση Μανδαλιανού επιμένει πως το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου είναι 12θέσιο. Η επιμονή αυτή της διοίκησης είναι κόντρα σε κάθε λογική, αλλά αυτό κάνει η συγκεκριμένη διοίκηση και για πολλά άλλα ζητήματα.

Τα σχέδια του νεονεγερθέντος κτηρίου του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου έχουν ξεκάθαρα 9 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, αίθουσα διδασκαλίας-εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής, γραφείο δασκάλων, γραφείο Διευθυντή με γραμματεία, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, χώρο πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και αποδυτήρια, χώρο εισόδου, στεγασμένο χώρο διαλείμματος, χώρο φαγητού με κουζίνα, αποθήκη, κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα.

9θέσιο Δημοτικό Σχολείο σημαίνει 9 ξεχωριστές τάξεις με 9 διαφορετικούς δασκάλους. Σ’ ένα σχολείο με 9 αίθουσες διδασκαλίας μπορεί να υπάρχουν 9 τάξεις με 9 διαφορετικούς δασκάλους. Πώς είναι δυνατόν κάπου να γράφει πως το σχολείο είναι 12θέσιο, αφού τότε θα χρειάζονταν 12 διαφορετικές αίθουσες διδασκαλίας για να κάνουν μάθημα 12 τάξεις με 12 διαφορετικούς δασκάλους; Εκτός και αν η διοίκηση Μανδαλιανού θέλει να μας πει πως προκαταβολικά είχε προβλέψει και είχε καταργήσει βοηθητικές αίθουσες, αλλά την ίδια στιγμή μας παρουσίαζε όλες αυτές τις βοηθητικές αίθουσες για να κάνει εντύπωση.

Η προσπάθεια να μας πείσει η διοίκηση Μανδαλιανού πως αυτό το σχολείο είναι 12θέσιο είναι τραγική γιατί δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να χαρακτηριστεί ένα σύγχρονο σχολείο ως τέτοιο με αυτή τη συγκεκριμένη αυλή που αμφιβάλουμε αν χωράει ακόμα και τους μαθητές 9 τάξεων. Εκτός και αν η διοίκηση Μανδαλιανού απαντήσει πως αφού η αυλή είναι ήδη μικρή για 9 τάξεις και αφού έτσι κι αλλιώς θα στοιβαχτούν σ’ αυτήν παιδιά 9 τάξεων, γιατί να μην στοιβαχτούν σ’ αυτήν παιδιά 12 ή και 14 τάξεων;

Το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου είναι 9θέσιο γιατί τόσες είναι οι αίθουσες διδασκαλίας στα σχέδια του σχολείου και γιατί η αυλή του δεν χωράει ούτε μυρμήγκι παραπάνω. 12 θέσεις στο σχέδιο του συγκεκριμένου σχολείου είναι μόνο οι θέσεις πάρκινγκ. Όλα τα άλλα που λέει η διοίκηση Μανδαλιανού είναι κόντρα στη λογική και είναι ιστορίες που απευθύνονται μόνο σε αγρίους.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ