Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο κράτος κωφεύει για τα πραγματικά σκάνδαλα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Το κράτος κωφεύει για τα πραγματικά σκάνδαλα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Επί περίπου δέκα χρόνια στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου έκαναν παρέλαση οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους γιατί κάποιοι αβάσιμα έκαναν καταγγελίες σε βάρος αιρετών και υπαλλήλων του δήμου μιλώντας εντελώς αυθαίρετα για σκάνδαλα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Πέρασαν περίπου δέκα χρόνια για να αποδειχτεί πως όλες εκείνες οι καταγγελίες ήταν εντελώς αβάσιμες και ότι κανένα σκάνδαλο δεν υπήρχε στον πρώην δήμο Ευόσμου. Οι καταγγελίες αφορούσαν τον πρώην δήμο Ευόσμου και γίνονταν από ανθρώπους προερχόμενους από τον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού.

Πέρασαν πολλά χρόνια από την ενοποίηση των δύο δήμων και ένα τεράστιο σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κόντεψε να χάσει τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα πάνω στο Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίος Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) εξαιτίας απαράδεκτων χειρισμών.

Με τις σφοδρές αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και πολιτών το σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια και βρέθηκε ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου, τον οποίο μόνο ο δήμος θα μπορούσε να πάρει. Κι όμως ο πρώην δήμος Ελευθερίου Κορδελιού δεν πήγε να παραλάβει τον τίτλο, ενώ γνώριζε πως υπάρχει, με αποτέλεσμα το ακίνητο να βρεθεί γραμμένο στο Κτηματολόγιο στο όνομα της Εκκλησίας με μια απλή συμβολαιογραφική δήλωση και με τον ενιαίο δήμο Κορδελιού Ευόσμου να μην ασκεί τα νόμιμα δικαιώματά του.

Ένα κεντρικό ακίνητο του δήμου αξίας το λιγότερο 7 εκατομμυρίων ευρώ κόντεψε να χαθεί από το δήμο. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, που έκαναν πριν λίγα χρόνια παρέλαση στο δήμο, δεν υπάρχουν πια. Οι δημοσιογράφοι που διαπόμπευαν αιρετούς και υπαλλήλους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στηριζόμενοι σε ψεύτικες καταγγελίες και χωρίς δημοσιογραφική έρευνα, κάνουν την πάπια. Τώρα που υπάρχει κανονικό σκάνδαλο ελεγκτικοί μηχανισμοί και δημοσιογράφοι πήγαν κατά το βουνό.

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Η Πολιτεία δεν απαντάει για το σκάνδαλο του ΘΕΠΑΝ ούτε στη Βουλή. Ερωτάται από βουλευτές τι ενέργειες έχει σκοπό να κάνει για όσα σκανδαλώδη έγιναν στο ζήτημα του ΘΕΠΑΝ και δεν απαντάει. Τελικά φαίνεται πως ντόρος γίνεται μόνο με τα ψεύτικα σκάνδαλα. Τελικά για τα αληθινά σκάνδαλα λίγοι έχουν τα κότσια να φωνάξουν. Παρεμπιπτόντως για το σκάνδαλο του ΘΕΠΑΝ ποτέ δεν μίλησαν όλοι εκείνοι που τάραξαν το δήμο στις καταγγελίες για σκάνδαλα κι ενώ τουλάχιστον ένας από αυτούς το γνώριζε.

Βασίλης Κιμ.

Δεν απάντησαν τα υπουργεία τι ενέργειες θα κάνουν για το ΘΕΠΑΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ