Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

0
91
TEST

Οι επείγουσες ανάγκες που έχουν προκύψει στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης, ζητήματα που άπτονται της αύξησης της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Βόρειας Ελλάδας αλλά και θέματα που αφορούν στα αναπτυξιακά έργα, αποτέλεσαν το επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός με τον Υπουργό  Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου έθεσε στον Υπουργό τις δραματικές οικονομικές επιπτώσεις της έκρηξης του ενεργειακού κόστους που απειλούν τη βιωσιμότητα του Δήμου, ζητώντας την άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου με ειδική επιχορήγηση, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες σε ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και  καύσιμα. Παράλληλα αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, στις ανάγκες για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων, ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας για τη δρομολόγησή τους.

            Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία του στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου – τον οποίο επισκέφτηκε και πρώτη φόρα – και δεσμεύτηκε ότι αυτή η πρώτη επαφή που είχε με τη δημοτική αρχή θα συνεχιστεί, έτσι ώστε να ενισχυθεί το αναπτυξιακό δίχτυ της περιοχής και να επιλυθούν στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

            Αναφορικά με το πρόβλημα της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους, το οποίο απειλεί τη βιωσιμότητα των ΟΤΑ, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Πολιτεία οφείλει να σταθεί  στο πλευρό όσων πλήττονται (νοικοκυριά, φυσικά και νομικά πρόσωπα, επιχειρήσεις, αγρότες και Δήμοι) καλύπτοντας μέρος των αυξημένων ενεργειακών δαπανών.

            Την ατζέντα της συζήτησης απασχόλησε και το αίτημα της δημοτικής αρχής για την απόδοση στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου του ειδικού τέλους διύλισης, για το οποίο ενώ είναι δικαιούχος δεν λαμβάνει ο Δήμος από το 2013,  με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σημαντικές απώλειες από τα έσοδα του, αίτημα  το οποίο ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει άμεσα.

            Στη συνάντηση με τον Υπουργό, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Μητράκας,  ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ισαάκ Ξανθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Αμανατιάδης, ο Αντιδήμαρχος  Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ Νέστορας Λαφαζανίδης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Χρήστος Ταξίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σταυρίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Δεμερτζής, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Όλγα Αθανασιάδου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού Πέτρος Μεσθανεύς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης και Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Κυριακίδης, ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Πέτρος Τράκας, εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου και μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ Κορδελιού Ευόσμου.  

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ