Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού δεν ξεχνά και διεκδικεί

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού δεν ξεχνά και διεκδικεί

Στα πλαίσια της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών κυρίου Χρήστου Σταϊκούρα στην πόλη μας, δόθηκε η ευκαιρία στο σύλλογό μας να συναντηθεί με τον Υπουργό και να θέσει ορισμένα ζητήματα τα οποία απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Εύοσμο, με το σύλλογό μας να εκπροσωπούν ο πρόεδρος Κώστα Βασιλειάδης οι αντιπρόεδροι Βλάσσης Νικολαϊδης και Τάσος Τσιλιγγιρίδης και ο Γ.Γ Γιάννης Σούλας.

Στον υπουργό τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής σημαντικά ζητήματα :

Επίδοτηση/βοήθημα των επιχειρήσεων για την περίοδο Φεβρουαρίου 2021, κατά την οποία η περιοχή του Ευόσμου εισήλθε σε καθεστώς αυστηρού lockdown με αποτέλεσμα το κλείσιμο της τοπικής αγοράς.

Δεν ξεχνάμε τις δύσκολες μέρες του τοπικού lock down στον Εύοσμο και το Κορδελιό. Διεκδικούμε την επιδότηση για τις επιχειρήσεις του τόπου μας , όπως υλοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές.

 Αξίζει να σημειωθεί, πως αποτέλεσμα του αυστηρού αυτού αιτήματος ήταν ο κύριος Σταϊκούρας να δεσμευτεί για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων.

Συζήτηση έγινε επίσης για το ζήτημα των πληρωμών με pos στα καταστήματα. Η αύξηση της προτίμησης των καταναλωτών στον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των προμηθειών της τράπεζας οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν να είναι επαχθείς για τις επιχειρήσεις. Διεκδικούμε πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις χρεώσεις έτσι ώστε να αυξηθεί η βιωσιμότητα και να προωθηθεί η ανάπτυξη.

Τέλος, ο Γ.Γ του ΕΜΣΕΚ Γιάννης Σούλας, έθεσε το ζήτημα της δέσμευσης των λογαριασμών των εταιριών και κυρίως των ατομικών επιχειρήσεων οι οποίες σε περίπτωση χρέους έρχονται αντιμέτωπες με τη δέσμευση των λογαριασμών τους από την ΑΑΔΕ. Αποτέλεσμα αυτού είναι, πως η επιχείρηση εφόσον προχωρήσει στην ρύθμιση των χρεών, δεν γίνεται αυτόματη αποδέσμευση των λογαριασμών, αντί αυτού βρίσκεται αντιμέτωπη με μια χρονοβόρα διαδικασία αιτήματος αποδέσμευσης για την οποία ο επιχειρηματίας δεν είναι καν ενήμερος. Διεκδικούμε την καλύτερη αντιμετώπιση των επιχειρηματιων που είναι διατεθειμένοι να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Η συνάντηση έλαβε τέλος με τα μέλη του Δ.Σ του ΕΜΣΕΚ να είναι αισιόδοξα για το τι μέλλει γενέσθαι και έχοντας καλύψει όλα τα φλέγοντα ζητήματα τα οποία απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας!

Από τη σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού στο facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ