Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑποχή από τη συνεδρίαση για τη φιλοξενία στη ΔΕΘ των εκπροσώπων των...

Αποχή από τη συνεδρίαση για τη φιλοξενία στη ΔΕΘ των εκπροσώπων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Την παρακάτω επιστολή απέστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση για τη φιλοξενία στη ΔΕΘ των εκπροσώπων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων:

«Σχετικά με τη πρόσκληση σας σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο (δια περιφοράς) την 7.9.2022, με μοναδικό θέμα τη φιλοξενία των γερακιών που συνοδεύουν τη κυβερνητική αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στη φετινή ΔΕΘ, επισημαίνουμε :

Ελπίζουμε ότι το «υπερ-επείγον» της υπόθεσης που επιβάλει τη δια περιφοράς συνεδρίαση, δεν θα ανοίξει το δρόμο για συστηματοποίηση αυτής της διαδικασίας. Αναγκαζόμαστε στην επισήμανση αυτή καθώς την 5.9.2022, το συμβούλιο της Ε’ κοινότητας συνεδρίασε για “εξαιρετικά” σοβαρό θέμα (μετονομασία οδ. Χρυσοχόου), δια περιφοράς, για “λόγους προστασίας της υγείας” που προφανώς υπάρχουν μόνο για τους συμβούλους της Ε’ Κοινότητας.

Πολλές φορές προσπαθήσαμε να θέσουμε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ζωτικά και επείγοντα προβλήματα της πόλης και τις διαμαρτυρίες δημοτών. Όπως π.χ. (μόνο) πρόσφατα τα τεράστια προβλήματα του υποβαθμισμένου Β’ διαμερίσματος, την πολυκατοικίας στο Σεϊχ Σου, στο χείλος ρέματος, στο Κρυονέρι Τούμπας κλπ.

Με κατεύθυνση της διοίκησης και δική σας παρότρυνση τα θέματα δεν συζητήθηκαν.

Δεν πήρατε πρωτοβουλίες για συζήτηση ουσιαστικών, επειγόντων, διαχρονικών προβλημάτων της πόλης όπως π.χ. η αντιπλημμυρική προστασία σε μια πόλη που βούλιαξε από νεροποντές 2 φορές μέσα σε λίγες μέρες ‘Η η τραγική κατάσταση των σχολείων που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση καθώς οι σχολικές επιτροπές δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα υπέρογκα έξοα θέρμανσης.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες το να συγκαλείται εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για να εγκρίνει τη “φιλοξενία των γερακιών των ΗΑΕ” αποτελεί πολιτική πρόκληση και γελοιοποίηση του – ήδη υποβαθμισμένου έως εξαϋλωσης – δημοτικού συμβουλίου.

Επιπρόσθετα :

Είναι γνωστές οι απόψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του χώρου που εκπροσωπεί για τον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας.

Ωστόσο, επειδή κυβέρνηση και άλλα αστικά κόμματα μιλάνε για πόλεμο της “δημοκρατίας” κατά του αυταρχισμού, υπενθυμίζουμε ότι :

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγορεύεται η λειτουργία πολιτικών κομμάτων. Η χώρα διοικείται από τους ηγεμόνες των εμιράτων.

Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο 6.689 άτομα σε πληθυσμό 9.282.000 κατοίκων κι’ αυτά διορισμένα από τους κυβερνήτες των 7 εμιράτων.

Όλα αυτά δεν εμποδίζουν τη κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλο να προωθούν όχι μόνο την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΑΕ, εκπροσωπώντας μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη πετρελαιομοναρχία και φορολογικό παράδεισο των ΗΑΕ αλλά και τη σύσφιξη των στρατιωτικών σχέσεων υπογράφοντας υποχρεώσεις της Ελλάδας να συνδράμει στρατιωτικά σε περίπτωση κινδύνου των ΗΑΕ, εμπλέκοντας της χώρα μας σε ένα ακόμα πεδίο διεθνών επιχειρηματικών, πολιτικών και στρατιωτικών ανταγωνισμών.

Σεβόμαστε τις παραδόσεις και τα σύμβολα των άλλων λαών στο πρόσωπο των λαών και των γνήσιων εκπροσώπων τους και όχι στο πρόσωπο των δικτατόρων ηγετών τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, υπερασπιζόμενοι την έννοια της πολιτικής αξιοπρέπειας και του ρόλου που ανέλαβαν απέναντι σε όσους τους εξέλεξαν και το λαό της πόλης,

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ αρνούνται να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση – παρωδία του δημοτικού συμβουλίου της 7.9.2022»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ